Tres de cada quatre nits d'aquest agost a Sant Cugat han sigut tropicals (+20 ºC)

La ciutat tanca un agost menys calorós que el de l'any passat, amb menys temperatures extremes, però amb xifres altes sostingudes


  • Comparteix:

Persones protegint-se del sol als carrers de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Persones protegint-se del sol als carrers de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Tres de cada quatre nits d'aquest mes d'agost a Sant Cugat han sigut tòrrides, és a dir, que no han baixat dels 20 ºC. Tot i això, l'estiu passat va ser més calurós de mitjana, i va tenir temperatures altes i baixes més extremes. Per exemple, aquest agost no hi ha hagut cap nit tòrrida -per sobre dels 25 ºC-, ni també s'ha arribat cap dia als 40 ºC de màxima, com sí que va passar el 2023. L'agost de 2024 a la ciutat ha tingut temperatures més estables, però altes, ja que cap màxima ha baixat dels 30 ºC cap dia.



Tal com es pot veure al gràfic, les temperatures d'aquest agost tracen una línia força recta, molt diferent de la de fa un any amb xifres més extremes. Tot i això, la temperatura mitjana ha estat de 25,9 ºC, molt similar als 25,8 ºC de l'any passat. La temperatura màxima va tenir lloc el primer dia, quan es va arribar als 38 ºC arrossegant l'onada de calor de finals de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.