La travessa TransEines torna amb l'obertura d'un centre d'ingrés a Gaià

Sensibilitzar sobre els efectes de les drogues, objectiu de la cursa que s'obre aquest dissabte a Viella amb meta a Sant Cugat, el 21 de setembre

Foto de família de la TransEines / Foto: Cedida

Societat

Publicat ahir per Sílvia González

El centre d'addiccions local Eines i l'associació El Recuperapersones obren aquest dissabte a Viella una nova edició de la TransEines, una caminada per sensibilitzar sobre els efectes del consum de drogues a través de l'esport. La proposta arriba enguany amb l'obertura d'un centre d'ingrés a Gaià (el Bages). Els 13 usuaris d'Eines recorreran Catalunya, fent parada a 17 poblacions, amb l'objectiu de superar-se dia a dia en la lluita contra l'addicció. La iniciativa, liderada per Àlex Florensa, acabarà el 21 de setembre a Sant Cugat després de cobrir 600 kilòmetres.


La presentació de la TransEines ha estat un bullidor d'aplaudiments, tant per a Florensa, com per als usuaris del centre Eines, la majoria nois joves. El primer en arrencar-s'hi ha estat l'alcalde, Josep Maria Vallès, que ha qualificat d'"heroi" Florensa per la tasca que desenvolupa amb un tema tan sensible com el consum de drogues.

Florensa, que ha rebut aquest 2024 un dels Premis Sant Cugat de l'Any, va patir en primera persona les conseqüències de la droga i, "en sortir del pou", va liderar el centre d'addiccions, centre de dia ubicat a Sant Cugat, que ara creix amb l'obertura l'octubre del centre d'ingrés, on fer la primera atenció als usuaris.

Com a director del centre Eines, Florensa ha remarcat que tenir il·lusió és clau per superar el problema de la droga. I precisament la il·lusió és el que han destacat els usuaris a la presentació. Han subratllat, en especial Xavi Egea, com el centre Eines i la TransEines han canviat les seves vides. Les famílies han agraït l'existència de centres com Eines, "tot un referent al Vallès Occidental".

Les regidores d'Esports i Salut, Núria Escamilla i Núria Fernàndez, han felicitat als participants i els han encoratjat a continuar pel camí de l'esforç i la superació. L'alcalde "se sumarà" a la caminada col·laborant en el diari personal que elaboraran els participants.

Els pacients del centre de desintoxicació estan al centre de dilluns a divendres de 9.30 a 20h, i els dissabtes fins a les 14h. Fan dues teràpies de grup diàries. El tercer i quart any, si l'evolució és bona, reben l'alta però poden tornar-hi a les teràpies de grup sempre que ho necessitin.


DECLARACIONS

Xavi Egea

Caminar fa que recapacitis durant el trajecte. Comences a aprendre a valorar la família i a respectar-se a un mateix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio