Noves dades relacionen el cas Daniel Sancho amb Sant Cugat

La víctima estaria valorant comprar un habitatge a Sant Cugat o al barri barcelonès de Sant Gervasi


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Daniel Sancho poc després de ser detingut l'agost de 2023 a Tailàndia. 7 Foto: EFE/EPA/SOMKEAT RUKSAMAN

Imatge d'arxiu de Daniel Sancho poc després de ser detingut l'agost de 2023 a Tailàndia. 7 Foto: EFE/EPA/SOMKEAT RUKSAMAN

El cas Daniel Sancho inicia el compte enrere davant la sentència que resoldrà aquest dijous si és responsable de l'assassinat del cirurgià Edwin Arrieta a l'illa tailandesa de Phangan l'agost de 2023. Segons publica aquest dilluns el digital madrileny 'Hércules', la víctima estaria valorant comprar un habitatge a Sant Cugat o al barri barcelonès de Sant Gervasi. L'article del reporter d'investigació Joaquín Campos sosté que Arrieta hauria transferit a l'estat espanyol 1,3 milions d'euros des de Colòmbia i Xile per, entre d'altres objectius, comprar aquest habitatge i finançar un futur negoci d'hosteleria amb Sancho. Segons aquestes informacions, el cirurgià volia destinar a l'adquisició de la casa mig milió d'euros.


Daniel Sancho, de 30 anys, porta més d'un any en presó preventiva i està acusat de matar i esquarterar el colombià amb qui mantenia una relació.

Què exposa la defensa?

Sosté que la mort d'Arrieta es va produir arran d'una baralla en la qual el jove va actuar en defensa pròpia davant un suposat intent d'agressió sexual. Inicialment, Sancho va confessar-se com autor del crim convertint el cas en altament mediàtic des de principi, també per ser fill de l'actor Rodolfo Sancho. Després va declarar-se innocent del crim.

L'equip d'advocats de Sancho ha assegurat aquest dimarts que confia en la justícia tailandesa de cara a la lectura de la sentència. "Esperem que la sentència reculli el que es va veure al judici", van dir a EFE els criminòlegs Ramón Chipirrás i Carmen Balfagón des de l'illa de Samui, on es troben a l'espera de l'anunci del veredicte.

L'argument de l'acusació

La familia d'Edwin Arrieta participa com a coacusació al judici. La fiscalia manté el component de premeditació en la mort d'Arrieta. Hi ha parts del cos del colombià que encara no s'han trobat, la qual cosa va dificultar l'anàlisi forense del que va passar el 2 d'agost de 2023. El cos va ser trobat a diferents part de l'illa, incloent el mar.

La fiscalia demana la pena de mort pels delictes d'assassinat premeditat, ocultació del cos i destrucció de documentació aliena. Si es demostra la premeditació, el codi penal tailandès pot aplicar la pena capital en tractar-se d'un assassinat. En els últims 20 anys, Tailàndia ha executat tres persones, l'última el 2018.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.