L'ADF, pregonera de la Festa Major de Valldoreix

La festa de la vila comptarà amb una quarantena d'activitats repartides en quatre dies

Juanjo Cortés (centre), Susana Casta, Xavier Humet i els representants de l'ADF, a la presentació de la Festa Major de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 13:12 per Redacció

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) serà l'encarregada de fer el pregó de la Festa Major de Valldoreix, que comença el divendres 13 de setembre i s'allargarà fins dilluns, Sant Cebrià, patró de la vila i festiu al territori. Quatre dies que agruparan una quarantena d'activitats per a tots els públics i sorgides d'un procés participatiu, amb propostes esportives, culturals, gastronòmiques i festives entre les quals destaquen les tradicionals havaneres i les trobades gegantera i castellera, entre d'altres.


CONSULTA AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ

Pregoners


Amb sorpresa i amb molta il·lusió. Així ha rebut l'ADF aquest homenatge que suposa ser pregoners del territori que va veure els seus orígens. I és que l'ADF de Sant Cugat va néixer el 1996 a Valldoreix, fruit del gran incendi del 1994 que va colpir la població.

Per a l'ocasió; com ha avançat durant la presentació aquest dimarts de la programació de la Festa Major de Valldoreix el president de l'ADF, Iñaki Ferreira; preparen un pregó "amb el cor" que també vol recordar aquest "sentiment molt fort amb Valldoreix", com ha destacat el vicepresident, Oriol Garcia, membre de l'entitat des de fa 30 anys.

"És una entitat que sempre està al servei de la ciutadania i de l'entorn natural. Sempre vetllant per tots nosaltres i el nostre patrimoni natural", ha dit el president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, qui ha destacat la vocació de servei i la disponibilitat de l'entitat.

Quatre dies de Festa Major


Així, el cos de voluntaris de l'ADF donarà el tret de sortida a les celebracions amb un pregó coral, divendres 13 a les 20 h. Abans, s'haurà inaugurat la 39a mostra d'art de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix (APVV), que es podrà visitar fins al 30 de setembre, i l'exposició de cartells de Festa Major, oberta fins al 17 de setembre. Després del pregó, botifarrada popular i el concert de la banda de versions Coi Els Montgrons.

Dissabte, protagonisme per a l'esport, amb tornejos de futbol i de vòlei platja, entre d'altres. També hi haurà fires d'artesans i de brocanters, ballada de sardanes i fideuà popular. A la tarda tindrà lloc la trobada gegantera amb una desena de colles que faran també cercavila. I ja al vespre, torn per la música en directe, amb el concert de Gospel i la Nit Jove, amb els grups Luand i Nit del Canet (un tribut a Oques Grasses, Tyets, Catarres, Buhos i Txarango), i DJ Bulma Beat per rematar-ho.

Diumenge al matí hi haurà diverses activitats i tallers infantils al carrer i al migdia el concurs de paelles i la trobada castellera, amb els Xics de Granollers, els Castellers de Cornellà i els Gausacs. Ja a la tarda, les tradicionals havaneres amb els Faroners de Calella i teatre amb 'Trilogia Rusiñol', tres obres de Santiago Rusiñol en una, amb les tres companyies valldoreixenques: el Cercle, Magma 2011 i Teatre Espiral.

Finalment, dilluns es tancarà la festa amb una xocolatada, una gimcana matemàtica i la Missa Major a la parròquia de Sant Cebrià.

Tot plegat; com ha subratllat la vocal de Cultura, Susanna Casta; dona forma a una Festa Major que és fruit d'un procés participatiu d'entitats i veïns que ajusta alguns espais i propostes, i que vol donar continuïtat a aquesta fórmula de gestió durant el mandat.








DECLARACIONS

Juanjo Cortés

Una entitat sempre al servei de la ciutadania i de l'entorn natural. Sempre vetllant per tots nosaltres i el nostre patrimoni natural. I, a més, té la peculiaritat que va néixer a Valldoreix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Iñaki Ferreira

Estem treballant en un pregó fet amb el cor. Aquí vam créixer tots com a ADF. Ha plogut i espero que segueixo plovent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio