Nou augment del consum d'aigua a Sant Cugat

El municipi continua amb un consum inferior al topall marcat per la Generalitat, que actualment és de 262 l/h/d


  • Comparteix:

Imatge d'una aixeta / Foto: ACN

Imatge d'una aixeta / Foto: ACN

Quart mes consecutiu d'augment del consum de l'aigua a Sant Cugat, amb un còmput, al juliol, de 217 litres per habitant i dia. Malgrat aquest increment de 15 litres, respecte al juny, i de 31, respecte al maig, la ciutat continua sense sobrepassar el màxim marcat pel decret de sequera. Un màxim que, fins al 28 de juny se situava als 240 l/h/d i, a partir del 28, en passar d'estat d'excepcionalitat a estat d'alerta, va pujar fins als 262 l/h/d. Sant Cugat no estava en estat d'alerta des del novembre de 2022.




Sequera
La tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat, i Canvi climàtic i alcaldessa accidental, Cristina Paraira, explica la perspectiva del consum d'aigua des de l'Ajuntament: "És un dels temes que més ens ha ocupat i preocupat a causa de la manca d'aigua. En aquests moments, vam sobrepassar la situació perillosa de poder entrar en situació d'emergència 3. Les pluges de maig i juny ens van ajudar que la situació no fos tan dramàtica. No és el cas de Sant Cugat de patir falta d'aigua", assegura.

Valoració dels refugis climàtics
D'altra banda, Paraira defensa la importància d'haver activat refugis climàtics a Sant Cugat: "Era important, i com a municipi vam defensar-ho davant l'AMB, que es poguessin omplir les piscines i fossin incloses com a refugi climàtic per evitar patir la calor, i es van incloure les p municipals com a tals. Estem en situació d'alerta, cal ser conscients del consum, però entre les pluges i la conscienciació de tots ha permès que passem un estiu més confort".







Cristina Paraira

El mes de juny estàvem en situació d'alerta, vam baixar de nivell. El consum de Sant Cugat està vora els 202 litres per habitant i dia, quan el topall estava marcat a 262 l.

Cristina Paraira

Crec que no hem d'abaixar la guàrdia pel que fa a l'alerta del consum d'aigua, cada gota compte, i aquesta situació es pot tornar a repetir. La conducta ciutadana personal i en el cas de l'administració municipal ha de ser molt curosa.

Cristina Paraira

Per fer-nos una idea, el consum municipal està vora el 5%, i el gran gruix de consum és el domèstic. S'ha fet una bona actitud per part de tots els ciutadans i en cap moment Sant Cugat passat dels límits permesos. Per tant, cal felicitar la ciutadania per aquest esforç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.