Disminueixen un 25% els robatoris en domicilis a Sant Cugat en el primer semestre de l'any

El descens és generalitzat a tot el territori excepte a Valldoreix, on la xifra s'ha quadruplicat

Dos agents dels Mossos d'Esquadra / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Eva Garrido

Sant Cugat ha registrat un 25% menys de robatoris en domicilis en el primer semestre de l'any respecte el mateix període de l'any anterior. Segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra s'han registrat un total de 108 robatoris en domicilis, 37 menys respecte el 2023, que va tancar el semestre amb 145. El descens és generalitzat a tot el territori a excepció de Valldoreix que ha mostrat un increment acusat del 340%. A l'altra cara de la moneda, les Planes, un districte en què no s'ha registrat cap robatori en domicili en els primers sis mesos de 2023 i 2024.


El tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, ha valorat aquestes xifres durant la seva alcaldia accidental. Ha assegurat que les dades són el resultat de la ''bona feina'' coordinada entre Mossos d'Esquadra i Policia Local, i que ''no abaixaran la guàrdia''.

Valldoreix

Al territori de l'EMD hi ha un increment de robatoris molt acusat. Mentre que els primers sis mesos de 2023 a la vila es van denunciar cinc robatoris, en el mateix període de 2024 ja se n'han produït 22. Això és un increment del 340%.

La Floresta

La Floresta també ha registrat un petit creixement dels robatoris en domicilis. No obstant això es tracta de només un robatori més respecte els primers sis mesos de l'any passat. Del total de robatoris a la ciutat en aquest període, només el 8% han ocorregut a la Floresta.

Centre

El districte més extens del municipi registra un total de 57 robatoris en el primer semestre de 2024, això és gairebé un 33% menys que en el mateix període de l'any anterior, quan se'n van denunciar 85.

Mira-sol

L'any 2023 els Mossos van registrar 47 robatoris, mentre que en els primers sis mesos de 2024 se n'han constatat 20. Del total de robatoris en domicilis a Sant Cugat en aquest període, el 18% han estat a Mira-sol.

Les Planes

Tant el primer semestre del 2023 com el del 2024, no s'ha denunciat robatoris d'aquesta tipologia.





DECLARACIONS

Bernat Picornell

Estem en un bon moment i crec que això és fruit de la bona feina de coordinació entre Mossos d'Esquadra i Policia Local de Sant Cugat que sempre expliquem, però això no vol dir que en un moment determinat aquesta xifra pugui canviar. Per tant, el que cal és continuar treballant com ho fem fins ara, perquè ens ha donat bons fruits, però sobretot no abaixar gens ni mica la guàrdia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio