El parc del Turó de Can Mates tindrà un 'pump track' i un espai de parkour el 2025

El projecte, amb un cost de 125.000 euros, sorgeix dels pressupostos participatius per a infants i joves


  • Comparteix:

Un circuit de pumptrack / Foto: Ajuntament

Un circuit de pumptrack / Foto: Ajuntament

Els treballs per construir un espai per practicar parkour i 'pump track' al parc del Turó de Can Mates començaran després de l'estiu. Així ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia la presidenta del consell de barris del Centre, Esther Madrona, que ha destacat que, ara mateix, ''s'està acabant de fer els últims estudis per trobar el millor lloc''. Un parc per fer parkour va ser la segona proposta més votada en els primers pressupostos participatius per a infants i joves. El pressupost del projecte és d'un total de 125.000 euros; 50.000 euros per al parc de parkour i 75.000 de la zona de 'pump track'.

ESCOLTA-HO

Si el parc del Turó de Can Mates és conegut per l'espectacularitat dels seus tobogans, ara a l'oferta lúdica se sumarà aquest espai per practicar parkour: una disciplina que consisteix a desplaçar-se d'un punt a un altre superant els obstacles que es troben pel camí sense l'ajuda de cap instrument i valent-se només de l'agilitat i la força física.

També hi haurà un circuit de "pump track", també conegut com a circuit de ressalts, per posar a prova l'habilitat amb la bicicleta o el monopatí en un circuit format per una sèrie de pujades i baixades, salts i revolts peraltats, que es pot recórrer sense treure el peu del monopatí o sense pedalejar.

La també regidora de Cicle de Vida ha remarcat que el parc és ''suficientment gran'' per donar resposta tant al públic infantil i familiar amb els tobogans, així com a un més jove amb els circuits de parkour i 'pum ptrack'. ''Els projectes s'estan redactant i estan pendents d'aprovar-se després de l'estiu. Per tant, serà una realitat l'any vinent'', ha apuntat la regidora.





Esther Madrona

S'estan acabant de fer els últims estudis per trobar el millor lloc al voltant de Turó de Can Mates i la idea és que els projectes s'estan redactant i estan pendents que siguin aprovats després de l'estiu, per tant, amb vista a la tardor-hivern es podria començar a executar l'obra si no hi ha entrebancs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.