Sant Cugat tindrà prop d'un centenar d'agents de Policia Local en un any

Picornell assegura que a la Floresta estan treballant de forma "més constant"


  • Comparteix:

Dos agents de la Policia Local / Foto: Ajuntament

Dos agents de la Policia Local / Foto: Ajuntament

Sant Cugat comptarà amb 96 agents de la Policia Local en un any. Així ho ha avançat el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, en una entrevista a Cugat Mèdia amb motiu de la seva alcaldia accidental. El republicà també ha explicat que de cara al setembre s'incorporaran ja quatre efectius que se sumaran als 73 actuals.

ESCOLTA-HO


El tinent d'alcaldia ha reiterat que l'objectiu és ''acostar-se'' al centenar d'agents el 2025. Tot i això, es dona de marge aquest mandat fins al 2027 per aconseguir-ho, quan Sant Cugat ja haurà superat la barrera dels 100.000 habitants.

''Crec que en un any, en un any i poc, podem estar al voltant dels 96 agents, per tant, serem aquí treballant per intentar anar any rere any convocant les places que toca per arribar a aquest centenar'', ha puntualitzat. Els últims van ser un grup de set agents que es van incorporar a finals de juliol.

Càmeres a Valldoreix i seguretat als barris

La junta de veïns de Valldoreix va aprovar a l'abril sol·licitar a l'Ajuntament la instal·lació de càmeres de seguretat al voltant de l'estació a causa del focus d'inseguretat que es concentra en aquesta zona. El tinent d'alcaldia és conscient de les queixes del veïnat i ha recordat que totes aquestes preocupacions han estat tractades a la Junta Local de Seguretat. ''No puc dir exactament quan posaran les càmeres a l'estació de Valldoreix, però en tot cas és una petició que rebem i, evidentment, estem treballant'', ha explicat l'actual alcalde accidental.

El responsable de Seguretat ha reconegut que a banda de les queixes del veïnat de Valldoreix també n'ha rebut per fets que ocorren al carrer de Puig i Cadafalch, al barri de Torreblanca, a les zones d'oci nocturn, i a la plaça de Miquel Ros de la Floresta. ''Hi ha determinades zones de la Floresta que ara mateix sí que hi tenim més l'ull posat i anem treballant de forma més constant'', ha expressat el tinent d'alcaldia.

La nova comissaria de la Policia Local i la comissaria descentralitzada

Una altra qüestió pendent és el de la futura comissaria descentralitzada, que s'havia d'ubicar a Can Cadena, a tocar de l'estació de FGC de Valldoreix, i que s'havia de posar en marxa el 2023. En aquest sentit, Picornell ha considerat ''imprudent'' prometre res sobre aquest assumpte. ''Tenim molts projectes damunt de la taula que anem treballant-los, no només la comissaria de barri, sinó també la nova prefectura de la Policia Local'', ha puntualitzat el responsable de Seguretat.

El gener passat l'alcalde, Josep Maria Vallès, va anunciar que la futura seu de la Policia Local aniria al costat de la comissaria de Mossos, al carrer d'Alfons d'Aragó. Tot i que l'alcalde no va posar data a quan entraria en funcionament, va assegurar que la intenció era ''començar a treballar en el projecte aquest mandat''. En aquest sentit, el tinent d'alcaldia ha contestat que a hores d'ara s'està ''treballant conjuntament amb el Servei d'Urbanisme i de l'Ajuntament'', però sense més concreció.

El trasllat de la seu de Serveis Socials a la rambla del Celler

Amb el futur d'unes noves oficines de la Policia Local a l'horitzó; l'edifici que abans ocupaven els agents a la Rambla del Celler, al costat de l'Ajuntament, quedaria alliberat. Sobre la possibilitat que aquest espai es pugui convertir en la nova seu de Serveis Socials, actualment ubicada a la Casa Mònaco, Picornell ha avançat que tot i que ''els Serveis Socials de l'Ajuntament necessiten millorar l'espai de treball que té actualment la Casa Mònaco'', no és un projecte que es pugui resoldre ''immediatament''.





Bernat Picornell

En un any, en un any i poc, podem estar a voltant dels 96 agents i, per tant, serem aquí treballant per intentar anar any rere any convocar les places que toca per arribar a aquest centenar.

Bernat Picornell

Sabem que hi ha diferents llocs on hi ha algunes queixes veïnals, coses que han succeït, i per tant hi tenim un especial punt d'atenció en relació concretament a les càmeres, no només en aquest punt de Valldoreix on hem de posar, hem de reforçar alguns altres llocs on sabem que passen coses i que, per tant, necessitem poder-les vigilar d'aquesta manera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.