L'Ortiga se suma a les reivindicacions de 'Clams de l'horta agroecològica'

El text és un compendi dels principals reptes i preocupacions de la pagesia agroecològica

Primera trobada de la pagesia agroecològica de Catalunya, celebrada a finals de gener / Foto: APAC

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Eva Garrido

La cooperativa l'Ortiga, que gestiona les finques de Can Monmany en ple Parc Natural de Collserola, se suma a les reivindicacions del document 'Clams de l'horta agroecològica', elaborat per l'Associació de Productores Agroecològiques de Catalunya (APACAT). El text recull els principals reptes i preocupacions de la pagesia agroecològica com són l'excés de burocràcia, la tramitació d'ajuts o la manca de relleu al camp, entre d'altres.

En el cas de l'Ortiga, associada a l'APACAT, preocupen especialment els contractes agraris, que consideren massa breus. ''L'Ortiga va guanyar una licitació de 10 anys, amb una pròrroga de 10 anys més. Però ningú ens assegura aquesta pròrroga de 10 anys quan nosaltres ho hem demanat'', ha explicat a Cugat Mèdia el responsable de l'Àrea de Producció de l'Ortiga, Sergi Turch.

El document, que és el resultat de la 1a trobada de la pagesia agroecològica de Catalunya i que pretén ser un full de ruta dels primers anys d'activitat de l'associació també fa palès el seu malestar amb el ''desorbitat'' preu de l'aigua agrària de xarxa, les afectacions que provoca la fauna salvatge al camp i la competència deslleial.

Per tot això, l'Associació de Productores Agroecològiques de Catalunya, conformada per projectes productius de tot el territori interpel·la directament el Departament d'Acció Climàtica, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i altres institucions públiques per encarar aquestes qüestions que dificulten el dia a dia i la viabilitat del sector.





DECLARACIONS

Sergi Turch

L'Ortiga va guanyar una licitació de 10 anys, amb una pròrroga de 10 anys més. Però ningú ens assegura aquesta pròrroga de 10 anys quan nosaltres ho hem demanat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio