Els Gausacs faran una mostra de castells a París en el marc dels Jocs Olímpics

Recentment han rebut la visita d'una delegació d'atletes olímpics del Canadà

Els Gausacs, amb la delegació d'esportistes del Canadà / Foto: Castellers de Sant Cugat

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Eva Garrido

Una delegació de sis castellers de Sant Cugat impartirà un taller dimecres que ve a París, convidats pel Centre d'Alt Rendiment de la capital francesa. En el marc d'una proposta d'activitats complementàries als Jocs Olímpics, els Gausacs portaran un pessic de la cultura catalana al país veí. El president dels Castellers de Sant Cugat, Víctor Biete valora la invitació com una 'oportunitat' que no podien deixar escapar i una bona manera de 'donar-se a conèixer'.

El taller, que es farà al Château de Vincennes, un castell al nord de París, durarà tres hores. En aquesta estona els camises verdes els explicaran què són els castells als assistents, els ensenyaran a fer pinyes, així com un petit pilar de tres. El dia abans, però, la colla celebrarà una petita recepció amb la delegació catalana del govern.

Però l'activitat dels castellers no acaba aquí. Dimecres, jornada en què es concentren el gruix d'activitats, també compartiran els seus coneixements amb un altre taller al Club de France, una fira esportiva que se celebra amb motiu dels Jocs.

Visita d'esportistes olímpics canadencs a Sant Cugat

D'altra banda, el 28 de juliol, els Gausacs van rebre la visita d'un grup d'atletes olímpics del Canadà que s'estaven entrenant al CAR Sant Cugat abans d'emprendre el camí cap a París. Amb aquesta activitat els canadencs van reforçar aspectes com "el treball en equip o la confiança, que en món dels castells sempre està molt lligat", apunta Biete. L'experiència es tornarà a repetir, però amb la delegació paralímpica.

És una pràctica habitual entre esportistes el fet d'entrenar-se o passar pretemporades en països pròxims als de la competició oficial per tal d'adaptar-se, per exemple, al fus horari.









DECLARACIONS

Víctor Biete

Allà, bàsicament, ensenyarem què són els castells. És una petita delegació, som sis persones les que hi anem i explicarem més o menys com es fan les pujades, farem un petit pilar de tres, ensenyarem a fer pinyes, i serà una mica així dinàmic perquè la gent pugui enfeixar-se, pugui provar-ho, etc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio