Sant Cugat ja ha registrat dos incendis des de l'inici de l'estiu

Des de la Diputació de Barcelona demanen extremar les precaucions i recorden que "ens trobem en la setmana més crítica"

Imatge d'arxiu d'un camió de bombers / Foto: ACN

Societat

Publicat avui, a les 16:27 per Sara Bella

El terme municipal de Sant Cugat ha registrat dos incendis des del 19 de juny , data d'inici del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona. El primer, considerat un foc periurbà, va tenir lloc, el 24 de juny, a una zona de pícnic del parc del Turó de Can Mates. L'altre, considerat forestal, es va declarar a la Floresta el 15 de juliol, dins del Parc Natural de la Serra de Collserola. En els dos casos, la superfície total afectada va ser 0 hectàrees, ja que els incendis es van apagar ràpidament.

Pel que fa a la demarcació, també des de l'inici del PVI, a Barcelona s'han reportat un total de 66 incendis que han afectat 18,29 hectàrees. D'aquests incendis, 33 han estat forestals, 20 periurbans i 13 de tipus agrícola. El Vallès Occidental ha estat la comarca més afectada, amb un total de 14 incendis detectats. En el mateix període de l'any passat (després de 40 dies de campanya), es van comptabilitzar força més d'incendis (90), però aquests van afectar una superfície menor (9,2 hectàrees).

Tot i aquesta disminució en el nombre d'incendis, des de la Diputació de Barcelona es demana extremar les precaucions, "tenint en compte les altes temperatures i el fet que ens trobem en la setmana més crítica del que portem d'estiu pel que fa al risc d'incendis".

275 municipis units en la prevenció d'incendis

El Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals 2024 es va desplegar el passat 19 de juny a 275 municipis de la demarcació de Barcelona, entre ells Sant Cugat, i s'estendrà fins al 2 de setembre. El dispositiu, que cobreix 626.276 hectàrees agroforestals, està integrat per 205 persones, amb un total de 49 unitats d'informació i vigilància mòbil, 22 unitats d'agents cívics i més de 100 punts de vigilància fixa (torres de guaita i càmeres) i tres equips de coordinació i control en 626.276 hectàrees agroforestals.

El dispositiu col·labora, a més, amb 124 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), 9 federacions d'ADF, el Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya i altres administracions per prevenir incendis forestals i limitar-ne els efectes.