La Festa Major de Sol i Aire conjura el barri per la defensa de l'entorn natural

El Grup d'Autoprotecció, amb 30 anys de vida, ha rebut la ja tradicional formació amb motiu de la gresca

Societat

Publicat avui, a les 18:51 per Marc Lladó

La formació per a prevenció de risc d'incendis és un dels clàssics de la Festa Major de Sol i Aire. El Grup d'Autoprotecció del barri, que fa 30 anys que està en actiu, ha rebut aquest dissabte una sessió educativa a càrrec de l'ADF de Sant Cugat sobre les pautes a seguir en cas d'incnedi, així com una explicació de quins materials utilitzar en cada cas.

La sessió ha començat amb una part teòrica, en la qual Oriol Garcia, membre de l'ADF i veí de la zona, ha explicat el funcionament de tots els materials i els consells de què cal fer i, sobretot, què no fer, en cas d'incendi forestal.

Seguidament, l'activitat ha continuat amb una posada en pràctica. Una quarantena de veïns ha pogut veure què caldria fer per ajudar a apagar un foc i han pogut provar de primera mà materials com les mànegues. Han participat moltes generacions diverses, que pretenen preservar la seguretat al barri.

El Grup d'Autoprotecció compleix 30 anys de vida, nascut arran dels incendis de la Floresta. L'incendi de la Floresta i les Planes del 1994 va cremar unes 135 hectàrees de massa forestal al Parc Natural de Collserola i això va fer que es creessin els grups d'Autoprotecció de les Planes, la Floresta i de Sol i Aire. 30 anys després, només el grup d'Autoprotecció de Sol i Aire manté el seu funcionament.