L'habitatge, la circulació i la seguretat: principals preocupacions dels santcugatencs

Segons el baròmetre de la Diputació, un 39% dels santcugatencs d'entre 25 i 34 anys té l'accés a l'habitatge com a principal preocupació

Anunci de pis en lloguer / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Guillem Andrés

L'accés a l'habitatge és, de llarg, el problema més gran que tenen els santcugatencs. El preu elevat dels lloguers és un dels seus principals motius. L'últim DIBAròmetre de la Diputació de Barcelona reflecteix que el 23% del veïnat de la ciutat ho marca com a principal preocupació, percentatge que augmenta fins al 39% entre la població de 25 a 34 anys.

Altres preocupacions que destaquen els enquestats són la circulació, la seguretat ciutadana i la neteja, amb percentatges entre el 10 i 11%. Sí que ressalta l'augment en el cas de la seguretat, que en l'anterior baròmetre es trobava en el 5%. De totes maneres, el 91% dels enquestats es mostren satisfets de viure a Sant Cugat.

Els serveis més ben valorats

Els serveis que més positivament es valoren entre els santcugatencs són l'enllumenat, amb un 6,8 sobre 10, seguit de la seguretat ciutadana (6,3) i la recollida d'escombraries (6,2). Els que menys, l'accés a l'habitatge (2,7), aparcament (4,5) i trànsit (4,8). Per altra banda, entre els enquestats posen un 6 a la gestió de l'Ajuntament.

Reducció de l'ús del cotxe

En la comparativa dels darrers Baròmetres, del 2020 i 2022, es nota una reducció de l'ús del cotxe, que passa del 30% al 24,8%. Això va acompanyat d'un augment dels desplaçaments a peu, del 51,5% al 60,7%.

Per tal de poder fer el canvi d'hàbits i deixar de fer ús del vehicle privat, el 49,9% diu que haurien de millorar la xarxa de transports, xifra que en la mitjana dels darrers baròmetres era del 36,7%.