La T-mobilitat estarà disponible als iPhone abans de final d'any

Només podien validar els títols de transport els usuaris del sistema operatiu Android

Imatge d'arxiu de la T-mobilitat / Foto: ATM

Societat

Publicat avui, a les 14:49 per Acn

La T-mobilitat estarà disponible als iPhone abans del final d'any després de les al·legacions que va presentat l'Autoritat del Transport Metropolità a l'acord que van tancar la UE i Apple al gener per obrir la tecnologia NFC a les botigues físiques, però deixant fora la possibilitat d'accedir al transport públic. Les autoritats europees van acceptar les al·legacions de l'ATM i ara Apple habilitarà aquesta tecnologia a altres empreses i serveis. Des de fa dos anys i mig, només es podia validar el títol de transport públic amb els mòbils que disposen Android, tot i que la consulta i recàrrega de la targeta sí que estava disponible en els dos sistemes operatius.

L'ATM, consorci format per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va ser l'única entitat del sector del transport públic en presentar les corresponents al·legacions perquè la tecnologia NFC es pogués utilitzar en aquest àmbit.

En un comunicat, la consellera de Territori i presidenta de l'ATM, Ester Capella, ha expressat la seva satisfacció per aquesta decisió. "Sempre hem defensat la necessitat d'una tecnologia inclusiva i accessible per a tothom, i aquest és un gran pas endavant en aquesta direcció", ha comentat.