La gastronomia de l'escola Ruscalleda aterra a Sant Cugat

El reconegut xef Raül Balam Ruscalleda obre el restaurant Cuina Sant Cugat, al carrer Sant Bonaventura, 6

El xef Raül Balam al restaurant Cuina Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 14:15 per Sara Bella

La patata brava de pam, les croquetes de pernil, el cebiche de vieires i el caneló rostit de tres carns són els plats estrella de Cuina Sant Cugat, el restaurant que han obert Raül Balam Ruscalleda i Murilo Rodrigues Alves al carrer Sant Bonaventura, 6. Un restaurant que, segons el xef Balam Ruscadella, que ja compta amb dues estrelles Michelin, 'ha de ser un lloc viscut, amb l'empremta del Maresme i amb molta gastronomia de l'escola Ruscalleda'.


View this post on Instagram

A post shared by Cugat Mèdia (@cugatmedia)



"Què no s'aprèn d'una mare?", exclama, preguntat per Cugat Mèdia per la influència de la seva mare en la seva manera d'entendre la cuina. Una filosofia que resumeix com "una cuina neta i transparent, en la qual tots els productes que hi ha al plat són importants i on tots els sabors són sempre la primera essència".

El xef també parla d'una "carta viva", que s'anirà adaptant a la clientela, tot i que sempre apostarà per l'estacionalitat dels productes. "Hem d'escoltar el client que ens visita i, segur que d'aquí a un parell d'anys, la carta no tindrà res a veure amb la que tenim avui". "L'essència i la filosofia seran les mateixes", puntualitza, "però la carta, no".

El quart establiment de Balam Ruscalleda

A banda del local santcugatenc, el xef també està al capdavant de Moments, el restaurant de l'hotel Mandarin Oriental de Barcelona, amb el qual ha guanyat les dues estrelles; del Drac de Calella; i del Sant Pau de Tòquio. Assegura que el secret és comptar amb un bon equip, "i jo tinc el millor", comenta.




DECLARACIONS

Raül Balam

Aquesta patata brava, marca de la casa, que li diem patata brava perquè et posarem una patata brava, però de pam, amb una salsa brava per sobre, i trobarem croquetes de pernil, de bacallà, un cebiche de vieires, un caneló del rostit de tres carns, que em va ensenyar la mare

Your browser doesn’t support HTML5 audio