Una casa peculiar a la Floresta: la unió de l'arquitectura i el moviment hippie

La casa, construida als anys 70, destaca per la seva forma de cúpula

Societat

Publicat dissabte per Guillem Andres

A La Floresta destaca una de les seves cases, per la seva forma de cúpula. La casa va ser construïda a inicis dels anys 70 pel pare de família, José Maria Berenguer, juntament amb un amic seu arquitecte, moguts pel moviment hippie. En aquesta casa hi van viure durant molts anys cinc membres de la família; el pare, la mare i els tres fills. Viure en una casa d'aquestes característiques, però, també té les seves peculiaritats. Manel Berenguer, membre de la família, exposa situacions cotidianes com la dificultat de penjar quadres o com amics seus quedaven bocabadats amb la casa.

La figura de la casa no és totalment de circumferència, sinó que és força més estreta. Això es deu a què en el moment de la construcció hi havia uns pins a cada costat, i això va obligar a adaptar la casa al terreny. Anys més tard, però, es van talar els arbres davant del perill que hi caiguessin. Per altra banda, també s'obre el debat l'acceptació de noves tendències en la societat. Berenguer creu que ara mateix no es podria fer, ja que "hi ha moltes lleis que ho impedeixen".

Tot i els dubtes de si avui en dia es permetria construir aquesta casa, el que és segur és que aquesta s'ha convertit en un element emblemàtic de la Floresta.


DECLARACIONS

Manel Berenguer

Totes les cases artístiques o propostes avantguardistes, mai han sigut del tot sota el permís de què hi ha establert. Si ara intentéssim fer això, hi ha 80.000 lleis que ho impedirien així com hi havia als anys 70. Només que era més salvatge tot i es podia fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio