La CUP presenta noves al·legacions contra l'augment de la tarifa de l'aigua

Els anticapitalistes demanen a l'AMB que no aprovi un augment de la tarifa fins que no resolgui la situació de provisionalitat

Aixeta d'aigua / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 9/juliol per Guillem Andrés

La CUP ha registrat noves al·legacions contra l'augment de la tarifa de l'aigua aprovada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona del passat mes de març, que suposaria un increment del 19,57% del preu actual. D'aquesta manera, exposen fins a set punts diferents, en què reclamen que no sigui el ciutadà 'qui hagi de suportar les conseqüències' i que l'AMB assumeixi la gestió que ara mateix es troba en mans de l'empresa Sorea.

Els anticapitalistes demanen a l'AMB que no aprovi un augment de la tarifa fins que no resolgui la situació de provisionalitat. Així, apunten que "el model tarifari no s'adequa a les necessitats d'estalvi d'aigua" i que les conseqüències de la sequera "també haurien d'afectar el concessionari". En aquest sentit, proposen aplicar percentatges esglaonats d'increment de la tarifa per fomentar l'estalvi d'aigua. Al mes de maig, la CUP ja va presentar unes al·legacions en contra de l'augment tarifari, que anaven en la mateixa línia.

El portaveu de la CUP Sant Cugat, Marco Simarro, insisteix en què "la intenció de SOREA és fer pagar als santcugatencs els plats trencats de la sequera". Per altra banda, lamenta de nou la "passivitat" de l'Ajuntament, a qui acusa de no defensar els drets de la població.