Detinguts a Sant Cugat els membres d'un grup criminal que robava coure

Els Mossos els van interceptar quan havien robat cables en una empresa de Sant Cugat per un valor de 100.000 euros

Imatge dels membres del presumpte grup criminal / Foto: Mossos d'Esquadra

Societat

Publicat avui, a les 10:42 per Redacció

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup organitzat de lladres de coure, que actuava sobretot en polígons industrials de l'àrea metropolitana. La detenció es va produir la matinada del 29 de maig a Sant Cugat: el cos policial va interceptar els tres presumptes lladres quan havien perpetrat un robatori de cablejat en una empresa de la ciutat. El valor del furt era d'uns 100.000 euros. Els Mossos apunten que aquest grup està relacionat amb una quinzena de robatoris amb força, comesos des del febrer.



La investigació ha anat a càrrec de la DIC de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat i va començar al febrer, quan es va tenir constància dels primers robatoris de cables. Els Mossos apunten que els lladres actuaven de matinada, rebentaven les arquetes de terra i sostreien el material. També forçaven casetes de comptadors elèctrics. Tot plegat generava afectacions en el subministrament elèctric a les zones on actuaven.

En un comunicat, el cos policial ha detallat que els presumptes lladres es movien amb una furgoneta que traslladava el material robat i un cotxe que feia de vigilància.

La detenció

Els Mossos van enxampar els presumptes lladres de matinada, a les 3 h del 29 de maig, en un polígon industrial de Sant Cugat. Els van detectar després de tallar el cablejat d'una caseta transformadora. Van trobar-la amb la porta oberta i forçada i, a dins, hi havia una cisalla i alguns cables tallats.

Els presumptes lladres, en veure que la policia estava a la zona, van fugir i van amagar-se a una zona boscosa. Els agents van establir un dispositiu de vigilància i espera, fins que van sortir de l'amagatall i els van detenir. Se'ls va intervenir vuit unitats de cable de 2,4 mil·límetres, d'uns quatre metres cadascun. Tot plegat tenia un valor d'uns 100.000 euros.

Entre els detinguts hi havia el presumpte líder del grup, que es cuidava de la vigilància i l'organització. Els altres dos detinguts manipulaven i tallaven els cables. Tots tres van ser traslladats a les dependències policials.

Més investigació

Els agents implicats en el cas van sol·licitar una autorització judicial per escorcollar un local de Barcelona, on els detinguts vivien. Allà, van intervenir objectes d'interès per a la investigació, com targetes SIM. A més, amb l'entrada a aquest espai van detenir dues persones més, presumptament implicats, per participació en robatori amb força, furt i pertinença a grup criminal.

Segons la investigació, el grup venia el material robat a empreses recuperadores de metalls de l'Hospitalet de Llobregat i Cervelló. El 13 de juny els Mossos van localitzar els registres de vendes d'aquestes companyies, que superaven els 14.600 euros, corresponents a 1.750 quilos de metall. Amb les càmeres de vigilància, la policia va poder acreditar que els detinguts van passar per aquestes plantes per vendre-hi el material.

La investigació encara està oberta i els Mossos no descarten més detencions.