Quatre dècades de diàleg, paraula i coneixement per sembrar la pau

La Unipau es marca el repta d'arribar "a més gent encara"


Temes relacionats

Giacomo Donadio (Carovane Migranti): 'El relat de l'espai Schengen topa amb la realitat' ( 6/jul/24)

Iván Navarro (UAB): 'Les crisis més desateses del món es troben al continent africà' ( 5/jul/24)

El racisme, la guerra i el neocolonialisme protagonitzen la inauguració del curs d'Estiu de la Unipau ( 4/jul/24)


  • Comparteix:

Un moemnt de la lectura de 'Pregària de guerra' / Foto: Cugat Mèdia

Un moemnt de la lectura de 'Pregària de guerra' / Foto: Cugat Mèdia

La Unipau celebra enguany el 40è aniversari i posa en valor haver posat al centre 'la paraula, el diàleg i el coneixement' per tal de promoure la cultura de pau. L'entitat, que està duent a terme la 39a edició del Curs d'Estiu, ha commemorat aquest dissabte l'efemèride, en una trobada a la plaça d'en Coll que ha comptat amb la col·laboració de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), Sotasons i Amics de Pedra i Sang. Aquests últims han ofert una lectura dramatitzada de 'Pregària de guerra', un text de Mark Twain.

La presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, ha recordat com el context de quatre dècades enrere era diferent, però el fet de ser un espai de reflexió i de promoció de la pau s'ha mantingut. Ara, l'entitat vol seguir el camí per estrènyer llaços amb el jovent, a través d'iniciatives com el Congrés de Joves per la Pau Arcadi Oliveres.

Sotomayor ha reivindicat el paper de la Unipau a Sant Cugat. "Som una entitat que la gent coneix bé i tenim relació amb altres entitats de cooperació i defensa dels drets humans", ha apuntat. Tot i això, no es conforma: "Crec que estaria bé arribar a més gent encara". En aquest sentit, ha parlat sobre el Curs d'Estiu, el qual creu que "ha de continuar perquè és necessari". Ara bé, marca el repte de "fer-lo créixer" de cara al futur.

En un context de conflictes bèl·lics i auge de discursos d'odi, Sotomayor ha expressat la seva preocupació: "La resposta que s'està donant és militaritzar-nos i criminalitzar els altres, i són qüestions que són responsabilitat del nord". És per tot plegat que veu més que justificat el paper de la Unipau per transmetre els valors pacífics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.