El Servei d'Ocupació Municipal va inserir 234 persones al mercat laboral durant el 2023

El 64% de les ofertes gestionades van ser per a contractes indefinits, amb un sou mitjà anual de 22.000 euros

L'oficina del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Guillem Andrés

El Servei d'Ocupació Municipal (SOM) va tancar el 2023 inserint 234 persones al mercat laboral. D'aquestes, el 68% són dones, el 44% són majors de 45 anys i el 30% són menors de 30, els grups que tenen més dificultats per trobar feina actualment. Alhora, el 64% de les ofertes gestionades van ser per a contractes indefinits, amb un sou mitjà anual de 22.000 euros.

Segons les dades de 2023, les dones continuen sent el col·lectiu més afectat per l'atur, amb un total de 1.320 dones aturades enfront de 1.034 homes. Per edat, les persones majors de 45 anys representen el grup més nombrós, amb 1.433, mentre que els menors de 30 en són 266. Alhora, també s'han implementat plans d'ocupació locals, a partir dels quals una quarantena de persones van aconseguir inserció laboral, durant o després de participar-hi.

En aquest juliol, el Servei d'Ocupació preveu incorporar un nou prospector per reforçar les tasques de connexió entre les empreses i els candidats, agilitzant els tràmits de contractació. Pròximament, a més, l''OHficina Jove' presentarà un servei d'assessoria laboral específica per als joves del municipi.

Baixada de l'atur

Per altra banda, juny s'ha tancat amb 2.352 persones aturades a Sant Cugat, convertint-se així en el cinquè mes consecutiu amb una baixada de l'atur, segons les dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat publicades aquest dimarts.

D'aquesta manera, des que va començar l'any, l'atur ha anat baixant. Així, ha passat de 2.465 persones aturades al gener, a les 2.352 actuals; 113 menys. Respecte al juny de l'any passat, l'atur també és lleugerament inferior, amb vuit persones menys a aturades.

Sant Cugat és la tercera ciutat del Vallès Occidental amb un major nombre de persones afiliades a la Seguretat Social, superant els 69.000 afiliats. La dada ressalta, principalment perquè el nombre d'afiliats és superior a la població activa resident al municipi.