L'Ajuntament assegura que és viable tècnicament posar una capa de rodament a l'avinguda Baixador

Vallès diu que ho ha de pagar l'EMD, però que Sant Cugat hi "col·laborarà", mentre Cortés convoca junta extraordinària a petició de Junts el 19-J

Aquest és l'estat actual de l'avinguda Baixador de Valldoreix / Foto: Cedida

Societat

Publicat el 4/juliol per Albert Solé

La disputa per la urbanització de l'avinguda Baixador de Valldoreix entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD continua enrocada. I ara l'enrocament és per la proposta d'asfaltatge provisional amb una capa de rodament. Aquest dijous des del govern de Sant Cugat han emès un comunicat en el qual diuen que els tècnics de l'àmbit de planificació municipal han fet un informe favorable a aquesta obra, és a dir, que tècnicament es podria fer, a diferència del que diu l'EMD. El govern de Valldoreix, oficialment encara no s'ha pronunciat, però dos dels seus membres (ERC i CUP) sí que han dit que no és viable.

Xavier Humet (CUP), en un article d'opinió a Cugat Mèdia, i Ramon Segura (ERC), a la tertúlia política de Ràdio Sant Cugat, han dit que aquesta capa de rodament no es pot fer al marge de la urbanització completa, en aquest cas, segons els informes dels tècnics de l'EMD.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, que és qui va fer la proposta de la capa de rodament al maig, diu que l'Ajuntament de Sant Cugat "col·laborarà" econòmicament, però que qui ha de pagar aquest asfaltatge provisional, mentre no es pugui fer la urbanització completa, és l'EMD perquè té les competències d'urbanisme delegades. Considera que cal solucionar la mobilitat d'aquesta via, i sobretot el mal estat en què queda cada vegada que plou.

Des de l'Ajuntament també asseguren en aquest comunicat que la capa asfàltica també permetria atorgar llicències d'obra als habitatges de l'avinguda, cosa que ara, pendents de la urbanització, l'EMD està concedint a comptagotes, segons els veïns.

Junta extraordinària

En paral·lel, el president de l'Entitat, Juanjo Cortés, ha convocat per al divendres 19 de juliol (9 h) una junta de veïns extraordinària, a petició dels tres vocals de Junts, amb un únic punt a l'ordre del dia: actuació urgent a l'avinguda Baixador. Aquesta coincideix la mateixa setmana que toca la junta de veïns ordinària, que excepcionalment no es farà en dijous sinó que serà el dimecres 17 de juliol -17 h audiència pública i 18 h junta-.

CONSULTA LA CRONOLOGIA DE LA URBANITZACIÓ DE L'AVINGUDA BAIXADOR

((seguirà ampliació))