Sant Cugat es manté entre els municipis amb l'índex socioeconòmic més alt de Catalunya

La ciutat se situa en la cinquena posició de les localitats amb més de 500 habitants, segons dades de 2021 de l'Institut d'Estadística de Catalunya

Dues persones a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 10/juliol per Guillem Andrés

Sant Cugat s'ha situat com el cinquè municipi de més de 500 habitants amb l'índex socioeconòmic més alt de Catalunya, segons dades de 2021 de l'Institut d'Estadística de Catalunya. L'índex li assigna una puntuació de 124,5. D'aquesta manera, només se situa per sota de Matadepera (IST 131,8), Castellolí (126,0), Sant Just Desvern (124,6) i Tiana (124,6).

Així, Sant Cugat baixa dues posicions respecte a l'any anterior, on estava com el tercer municipi amb l'Índex més elevat.



L'índex es basa en diferents paràmetres socioeconòmics: població ocupada de 20 a 64 anys, treballadors de baixa qualificació, població de 20 anys o més amb estudis baixos, població jove sense estudis postobligatoris, estrangers de països de renda baixa o mitjana i renda mitjana per persona.

Entre aquests, Sant Cugat destaca principalment en les dades de treballadors de baixa qualificació, ja que només és del 4%, i se situa com el segon municipi amb la xifra més baixa - juntament amb Tiana - i només per sobre de Matadepera.

Per altra banda, l'agrupació censal santcugatenca del Parc Central-el Colomer-Pla de la Pagesa-Can Majó se situa com el tercer amb l'ITS més elevat de Catalunya, amb 134,1. L'Índex complet es troba en aquest enllaç de la web de la Generalitat.