Un Dia de l'Orgull LGTBI+ per fer treure els colors als discursos d'odi

La celebració ha comptat amb una rua amb batucada, un manifest i un bingo musical

Societat

Publicat el 28/juny per Anna González

Amb molt d'Orgull. Així ha celebrat Sant Cugat el Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBI+. Una celebració per a la diversitat que s'ha fet valer dels tambors de Karabassà, la força de les paraules dels parlaments i les ganes de festa amb el bingo musical. I és que per quart any, la celebració de l'Orgull LGTBI+ forma part del programa de la Festa Major i per segona vegada s'incorpora una rua, que enguany ha comptat amb desenes de persones.


Inicia de la rua que ha unit les dues places / Foto: Cugat Mèdia



El tret de sortida ha estat a la plaça de la Vila i, poc a poc, la cercavila liderada per la batucada de Karabassà ha anat guanyant gent que s'ha sumat també a les reivindicacions d'aquest dia. Una celebració intergeneracional que ha volgut clamar per un dret fonamental: el de cada persona a ser qui és.

I així ho ha recollit el manifest que s'ha llegit a la plaça de Barcelona. Allà, la força dels tambors i la percussió ha donat pas a la capacitat transformadora de les paraules per visibilitzar la defensa dels drets LGTBI+, que són drets humans i encara a dia d'avui es veuen vulnerats.

Front els discursos d'odi, sobre l'escenari s'ha reclamat no limitar aquesta lluita a un sol dia i compartir-la com una responsabilitat col·lectiva.

Moment dels parlaments / Foto: Cugat Mèdia



En definitiva, defensar que "tothom mereix - i té dret- a sentir-se segur, respectat i inclòs en la seva comunitat".

Bingo musical Especial Pride / Foto: Ajuntament (Lali Puig)