El Pi d'en Xandri també treu el cap a la Festa Major

Una cinquantena de persones ha passejat per Collserola per commemorar els 250 anys del pi santcugatenc


  • Comparteix:

L'excursió per Collserola ha acabat al Pi d'en Xandri / Foto: Cugat Mèdia

L'excursió per Collserola ha acabat al Pi d'en Xandri / Foto: Cugat Mèdia

Una cinquantena de persones ha matinat aquest divendres de Festa Major per commemorar el 250è aniversari del Pi d'en Xandri. L'acte, organitzat pel Club Muntanyenc Sant Cugat, ha coincidit amb el Dia Mundial de l'Arbre i ha constat d'una caminada pels voltants del Pi d'en Xandri, un esmorzar popular i una visita a la Masia de Torre Negra.


La caminada ha portat els assistents a alguns punts emblemàtics del parc natural, com la Torre Cendrera i el Pi d'entre termes. A més, durant el recorregut s'ha passat per les noves vinyes del projecte Rabassaires, una iniciativa que pretén recuperar la tradició vinícola del Vallès Occidental. El responsable del projecte ha explicat que els dos vins que es cultivaran en aquest terreny, a tocar del Pi d'en Xandri, s'han batejat com a Medir i Cugat.

L'activitat ha comptat amb els apunts històrics i socials de Pepe Pros, en representació del Club Muntanyenc, i Paco Carbó. Tots dos han donat context a la passejada i han recordat el passat agrícola de la ciutat. Per la seva banda, el president del Club, Joan Bel, s'ha mostrat molt satisfet amb el desenvolupament de la iniciativa. "Ha estat una caminada deliciosa, i amb bon temps, tot i que una mica de calor", ha dit.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, i alguns regidors del consistori també han participat en l'acte.


Joan Bel

Hem sortit a les 8 del matí de la plaça de la Vila i hem fet una caminada molt maca per la zona propera del Pi d'en Xandri, fins a Torre Cendrera i al Pi d'entre termes. Hem passat per aquests dos llocs, hem estat una hora i mitja caminant, per arribar aquí al Pi d'en Xandri i fer un esmorzar popular



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.