La Plataforma Animalista critica la campanya de l'Ajuntament de prohibició d'alimentar coloms

La PAS proposa utilitzar el subministrament d'aliment esterilitzant de forma sostinguda, com fan altres municipis


Un dels nou punts de cartelleria sobre la prohibició d'alimentar coloms / Foto: Ajuntament

Un dels nou punts de cartelleria sobre la prohibició d'alimentar coloms / Foto: Ajuntament

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha sortit al pas de la campanya engegada per l'Ajuntament de prohibició d'alimentar coloms. L'entitat es qüestiona si abans d'instal·lar els cartells han fet un cens de la població de coloms i un recompte de persones que els alimenten. Per altra banda, proposen utilitzar el subministrament d'aliment esterilitzant de forma sostinguda com s'ha fet, diuen, en altres municipis.

El grup també explica que el pa i l'arròs no són aliments adequats ni per als coloms ni per a la majoria d'aus, malgrat la creença popular, i que també cal "una població de coloms sana i controlada". És per això que posen sobre la taula l'opció del subministrament d'aliment esterilitzant. "Amb aquest sistema s'aconsegueix disminuir les poblacions de coloms de forma ètica alhora que els proporciona aliment suficient i més saludable", asseguren.

La Plataforma també lamenta la postura de l'Ajuntament davant d'aquest fet, ja que en el seu programa "deixava clar el seu compromís amb la gestió ètica de la fauna de Sant Cugat", segons diuen.

La campanya de l'Ajuntament

Aquesta setmana el consistori ha instal·lat diversos cartells per la ciutat prohibint alimentar els coloms. Així, argumenten que l'alimentació d'aquests ocells afavoreix la nidació de colònies densificades que ocasionen molèsties, malestar i un risc sanitari per la seva capacitat de transmetre malalties a altres ocells, i en baixa mesura, a les persones.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR