Aquesta és la millor manera d'evitar que et robin la bicicleta

Els Mossos donen alguns consells per protegir aquests vehicles dels lladres

Amb el bon temps, l'ús de la bicicleta s'incrementa / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Societat

Publicat el 18/juliol per Anna González

El bon temps i la millora de les temperatures anima molts a fer ús de la bicicleta o els patinets elèctrics. Sigui com a esport o com a mitjà de transport, l'espai públic s'omple d'aquest tipus de vehicles, que alhora són un reclam per als lladres. L'estacionament és el moment que acostumen a aprofitar per sostreure, especialment, bicicletes. És per això que des dels Mossos d'Esquadra alerten d'aquest risc i donen alguns consells per evitar tenir un ensurt. La principal recomanació és aparcar la bicicleta a zones de més afluència i sempre lligada.

Durant el 2023, es van denunciar a Sant Cugat 101 robatoris de bicicletes, segons dades facilitades a Cugat Mèdia pels Mossos d'Esquadra. Durant els primers cinc mesos d'aquest any, ja s'han registrat 48 denúncies per aquest fet delictiu, una xifra similar al mateix període del 2023, amb 42. De gener a maig, els Mossos d'Esquadra han recuperat vuit bicicletes.

Consells per evitar robatoris


  • Estacionar el vehicle en zones de més afluència i control. El més recomanable són instal·lacions com el Bicibox.
  • Sempre tenir-la lligada. Si és possible, agafant el quadre i una roda.
  • Si es guarden a trasters, també cal reforçar les mesures de seguretat d'aquest espai. Tant la porta com mantenir la bicicleta lligada.


  • L'agent dels Mossos d'Esquadra de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat i Proximitat de Sant Cugat, Anna Massa, també recomana disposar de fotografies del vehicle, guardar la factura i tenir apuntat el número de bastidor, ja que aquesta informació serà útil en cas de robatori i haver de denunciar la sostracció. A més, insisteix Massa, qualsevol bicicleta pot ser objecte de robatori, indiferentment del seu valor.

    Els Mossos d'Esquadra recorden que a la seva web es pot consultar aquelles bicicletes recuperades en què no s'ha localitzat al propietari.

    ESCOLTA ELS CONSELLS PER EVITAR ELS ROBATORIS DE BICICLETES A L'INFOPÒDCAST









    DECLARACIONS

    Anna Massa

    Sigui com a mitjà de transport o com per esport o esbarjo, hi ha més bicicletes. Amb més bicis, es poden donar més robatoris.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio

    Anna Massa

    Es roben bicicletes de tot tipus. Des de bicicletes de 100 euros fins a d'alta gamma. Sempre es pot ser víctima igual, és indiferent el preu de la bicicleta.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio

    Anna Massa

    Primer deixar-la estacionada a un lloc amb afluència i visibilitat. Sempre lligada que agafi el quadre i una roda. Si hi ha un bicibox és el lloc on deixar-la estacionada.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio