Els acusats d'un robatori violent a un domicili de Valldoreix s'enfronten a fins a 27 anys de presó

Segons la Fiscalia, van entrar de matinada amb ganivets a l'habitatge, on hi havia dues persones dormint a dins


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra / Foto: Cugat Mèdia

L'Audiència de Barcelona jutja a partir del 3 de juliol a quatre persones acusades de cometre tres robatoris violents a cases unifamiliars, entre els quals un a Valldoreix. La Fiscalia els atribueix diversos delictes de robotari amb violència a casa habitada fent ús d'armes, detenció il·legal i constitució de grup criminal. La petició del ministeri fiscal varia per a cadascú dels quatre acusats en funció de la seva implicació en els fets, però preveu penes de presó de fins a nou anys per cada robatori, sis anys de presó per cada delicte de detenció il·legal i dos per la constitució de grup criminal; así com 2.500 euros d'indemnització per a cada víctima. També serà jutjada una cinquena persona acusada d'encobriment (dos anys i mig de presó) i constitució de grup criminal.

Els fets van tenir lloc entre novembre del 2016 i gener del 2017. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, els implicats van actuar de manera coordinada per assaltar habitatges durant la matinada, retenint les persones que hi havia a dins i fent ús d'armes i passamuntanyes per robar diners i joies.

Aquest modus operandi el van fer servir en un habitatge unifamiliar de Badalona, en un altre de Parets del Vallès i en un de Valldoreix.

El robatori de Sant Cugat

En el cas de Valldoreix, els fets es remunten al 8 de gener del 2017. Segons la Fiscalia, cap a les tres de la matinada, tres dels acusats van entrar a l'immoble on dormien dues persones forçant la finestra de la cuina. Una d'elles, es va despertar i va veure els acusats amb els passamuntanyes, que van posar-li un ganivet al coll, alhora que li diuen: "Som molt professionals, només volem diners, sabem que tens molts diners perquè tens cotxes bons aparcats a casa". Just després, narra l'escrit, van anar a buscar l'altra persona, a la qual també li van col·locar un ganivet al coll.

Tots dos van ser retinguts mentre, segons la Fiscalia, els acusats escorcollaven el domicili, on van trobar una caixa forta. Els acusats van obligar a una de les víctimes a obrir la caixa sota l'amenaça de mort, i van intentar lligar les dues persones. L'escena es va allargar fins a les sis de la matinada, temps en què les dues víctimes van estar vigilades i els acusats insistien que buscaven diners i en què si col·laboraven no els farien mal. Segons l'escrit de Fiscalia, els objectes sostrets suposen uns 19.700 euros.

A banda de les penes de presó, que impliquen un robatori amb violència a casa habitada fent ús d'armes, un delicte de detenció il·legal i un altre de constitució de grup criminal; la Fiscalia també reclama per a cadascuna de les dues víctimes 2.500 euros per danys morals; així com 18.850 euros pels diners i objectes sostrets i 420,90 pels danys a la persiana i la finestra de la cuina per on van accedir-hi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.