Els assajos oberts a la ciutat del seguici de Festa Major 2024 han vingut per quedar-se

La Coordinadora d'Entremesos explica al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia que volen mostrar que un acte així "no s'improvisa"


  • Comparteix:

Un trabucaire durant el seguici de Festa Major de l'any passat / Foto: Ajuntament

Un trabucaire durant el seguici de Festa Major de l'any passat / Foto: Ajuntament

Els tres seguicis de Festa Major són dels actes més participatius i esperats cada any. Totes les entitats de cultura popular de Sant Cugat llueixen com mai, però aquest any han volgut fer un pas més per obrir-se a la ciutat. Des de l'11 fins al 25 de juny han fet assajos oberts a la ciutadania, al mig del carrer, perquè els veïns de la ciutat els coneguin, i qui vulgui, s'apunti a la colla. La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat ha explicat al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia que la idea va sorgir de manera més o menys improvisada l'any passat, aquest any l'han oficialitzat, i s'acabarà convertint en unes activitats fixes per anar escalfant motors abans de la festa grossa de cada final de juny. Enguany, a més, han editat uns llibrets on expliquen què fa la Coordinadora i qui són i els contactes de totes les entitats que en formen part.

ESCOLTA-HO


Marc Puiggarí, president de la Coordinadora d'Entremesos, i Irene Llamas, secretaria, als estudis de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Marc Puiggarí, president de la Coordinadora d'Entremesos, i Irene Llamas, secretaria, als estudis de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia / Foto:

Aquests llibrets els han repartit durant aquests assajos al carrer, però a més també es poden anar a buscar a la Casa de Cultura.

Només queden dos dies d'aquests assajos, i aquest dijous és un dels dies importants perquè quatre entremesos assajaran en quatre punts diferents de la ciutat:

  • Cintes: 20/06 19 h a l'Avinguda Cerdanyola.
  • Panderos: 20/06 19 h a l'Avinguda Cerdanyola.
  • Cercolets: 20/6 20 h al c/ Anselm Clavé.
  • Bastoners: 20/06 20.30 h al c/ Anselm Clavé.
  • Castellers: 25/06 20 h al passeig de la marxa infantil.

  • A banda que sortir al carrer els va bé per practicar realment com s'han de col·locar i moure pel carrer, l'objectiu principal de la iniciativa és un altre: "Sortim al carrer, fem-nos visibles, mostrem com ho preparem i que no és una cosa improvisada, de fet, el seguici té un protocol i expliquem què fem perquè ho fem i com ho fem", explica la secretària de la Coordinadora, Irene Llamas. I després de l'èxit, "es repetirà".

    Trabucaires, 'ball' de l'ofrena de Sant Pere

    Com cada any, una entitat és l'encarregada de fer el ball de l'ofrena a Sant Pere durant la missa del 29 de juny, i enguany els ha tocat als Trabucaires. Marc Puiggarí, president de la Coordinadora i dels Trabucaires, explica que "com que nosaltres no tenim ball, hem hagut d'improvisar, i gràcies al mossèn Emili hi haurà una sorpresa divertida".

    La Coordinadora a la Festa Major s'encarrega dels tres seguicis, inclòs el nocturn, que és el més "gamberro", però també de la Trobada de balls i entremesos d'arreu de Catalunya, que cada any té més anomenada i ja hi ha llista d'espera per participar-hi. Sense oblidar l'Espai d'Arrel a la plaça d'Octavià, on la barra que hi ha muntada serveix de punt de trobada durant la festa, però també d'important fons de finançament de la Coordinadora.

    RECUPERA ALTRES PROGRAMES DE L'ESPAI ENTITATS DE CUGAT MÈDIA





    Irene Llamas

    Sortim al carrer, fem-nos visibles, mostrem com ho preparem i que no és una cosa improvisada, de fet, el seguici té un un protocol i expliquem què fem perquè ho fem i com ho fem

    Irene Llamas

    És molt divertit perquè és com que els entremesos es tornen bojos. El seguici nocturn té la peculiaritat, diguem entre cometes gamberra de de la nit.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.