La gent gran diu prou a la bretxa digital

La plaça dels Quatre Cantons ha acollit una concentració amb motiu del Dia contra el maltractament a la gent gran

La concentració s'ha convocat als Quatre Cantons / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 14/juny per Sara Bella

Una vuitantena de persones s'ha concentrat, aquest divendres, als Quatre Cantons, en contra del maltractament digital que pateixen les persones grans. 'Demanem als bancs i a les institucions que habilitin una atenció alternativa de caràcter presencial i personal per atendre a la gent gran', clama el manifest que s'ha llegit durant l'acte. La concentració, convocada per la Taula de la Gent Gran de Sant Cugat, s'ha celebrat amb motiu del Dia contra el maltractament a la gent gran, que té lloc el 15 de juny.


El vicepresident del Consell de la Gent gran de Sant Cugat, Joan Cortadellas, ha explicat a Cugat Mèdia que la bretxa digital és un tema que preocupa molt a la gent gran. "Ens obliga a demanar ajut a una altra persona", lamenta. "Hi ha moltes persones que no poden anar a un caixer perquè no el saben fer anar, o que no saben utilitzar la banca per internet", ha afegit.

Una concentració en moviment

Tot i que havien demanat permís per concentrar-se, els manifestants no havien avisat a la Policia Local que es desplaçarien fins a les sucursals bancàries que hi ha a l'avinguda de Rius i Taulet. La Policia els ha avisat que hauria d'aixecar acta però, tot i això, han volgut mobilitzar-se fins a la porta de Banc Sabadell i Caixabank a toc de xiulet i al crit de "som gent gran, i què?!".

CONSULTA AQUÍ EL MANIFEST COMPLET



DECLARACIONS

Joan Cortadellas

Hi ha moltes persones que no poden anar a un caixer perquè no el saben fer anar, o que no saben fer servir la banca per internet. A més, no ens ho posen gens fàcil

Your browser doesn’t support HTML5 audio