Comença la campanya de prevenció d'incendis local de 2024

Davant de qualsevol indici d'incendi, cal trucar ràpidament al 112


  • Comparteix:

Foto de família després de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família després de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Tot a punt per a l'inici de la campanya de prevenció d'incendis 2024, que comença aquest dissabte, 15 de juny, i finalitza el 15 de setembre. Les principals novetats d'enguany són l'increment del pressupost i dels treballs de manteniment de vegetació i l'ampliació de les franges. Malgrat les pluges de les últimes setmanes, el risc d'incendi per a aquest estiu continua sent alt i és vital trucar el 112 davant de qualsevol sospita o indici d'incendi.


El regidor de Medi Natural, Àngel Pedrós, ha presentat la campanya, aquest dijous, acompanyat del tinent d'alcaldia Bernat Picornell, el president de l'EMD, Juanjo Cortés, la cap de servei de sostenibilitat i medi ambient, Gemma López, i el cap de Protecció Civil, Toni Royo.

Tasques de prevenció d'incendis

La cap de servei de sostenibilitat i medi ambient de l'Ajuntament, Gemma López, ha recordat que, tot i les pluges de les últimes setmanes, aquest podria ser l'estiu més calorós que hem tingut mai i, per tant, el risc d'incendi segueix sent molt alt.

Respecte al nou contracte del servei de manteniment de vegetació contra incendis forestals, López ha destacat:
  • L'increment del pressupost en un 53%, fins a arribar als 295.000 euros.
  • L'ampliació d'un 18% de l'extensió de les franges de protecció de les urbanitzacions i dels nuclis de població en contacte amb la zona forestal (172 ha), de les rieres (15 ha) i l'esporga de la vegetació i retirada d'arbres caiguts o en risc de caiguda.
  • La duplicació dels treballs de manteniment i neteja, que han passat de fer-se cada dos anys a fer-se anualment.


  • A banda d'això, la tècnica ha recordat altres mesures de prevenció, com les tasques de manteniment dels camins forestals, la subvenció d'11.000 euros al Grup d'Intervenció i Emergències (GIE) de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat i la instal·lació de 180 nous hidrants al municipi, amb un cost estimat de 700.000 euros.

    Pel que fa a la campanya de prevenció d'incendis, en els propers dies s'instal·laran banderoles, es penjaran cartells i es publicaran anuncis en diferents publicacions en paper per conscienciar a la població sobre el risc d'incendi. Tot plegat té un pressupost de 4.155,21 euros.

    Protecció Civil

    Per la seva banda, el cap de Protecció Civil, Toni Royo, ha explicat que enguany el Pla Alfa de risc d'incendi tindrà un nivell més, arribant a quatre. Com a novetat local, Royo ha destacat l'homologació del DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal), que inclou, entre d'altres, el Pla d'Actuació Municipal per a Incendis Forestals.

    Aquests són els mitjans de l'Ajuntament per fer front a un possible incendi:
  • Àmbit de Medi Ambient
  • Les cubes de la Brigada Municipal, SQNet i Parc i Jardins
  • Policia local
  • Protecció Civil
  • Voluntariat del GIE de l'ADF i de Protecció Civil


  • Tots a una

    El regidor de Medi Ambient, Àngel Pedrós, ha remarcat la importància de prendre accions per preservar "un parc natural que és únic", així com de protegir les persones que hi viuen. El tinent d'alcaldia Bernat Picornell ha parlat de la necessitat de "la informació i la pedagogia a la ciutadania" com a element clau en la prevenció.

    Per la seva banda, el president de l'EMD, Juanjo Cortés ha posat èmfasi en la importància de la prevenció i ha recordat que "els incendis no s'apaguen a l'estiu, sinó que s'apaguen al llarg de tot l'any i de tots els anys".

    L'acte també ha comptat amb representants dels voluntaris de l'ADF i de Protecció Civil, així com serveis tècnics de Medi Ambient, de Protecció Civil i la Policia Local.


    Gemma López

    Tenim un nou contracte en el servei de manteniment de la vegetació contra incendis forestals. Vam incrementar un 53% el pressupost respecte el contracte anterior. Ara hi destinem 295.000 euros. També hem ampliat la superfície de les franges de protecció de les urbanitzacions i dels nuclis de població en contacte amb la zona forestal



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.