Sant Cugat i Valldoreix rebutgen els darrers crims masclistes a Catalunya

En una setmana dues dones han estat assassinades, presumptament, per la seva parella i el seu fill, respectivament


  • Comparteix:

L'alcalde, Josep Maria Vallès, presidint el minut de silenci amb representació d'alguns dels regidors amb representació al ple municipal / Foto: Ajuntament

L'alcalde, Josep Maria Vallès, presidint el minut de silenci amb representació d'alguns dels regidors amb representació al ple municipal / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat ha condemnat un nou cas de feminicidi, ocorregut la setmana passada a Barcelona. La víctima va precipitar-se des d'un balcó la matinada de diumenge a dilluns, del dia 3 de juny, i el jutjat de Violència sobre la Dona número 4 de Barcelona va decretar dimecres 5 de juny l'ingrés a presó provisional de la parella de la víctima, que es trobava detingut. A aquest rebuig també s'ha sumat l'EMD de Valldoreix que, a més, ha condemnat el darrer crim masclista, ocorregut a Tarragona el passat divendres 7 de juny. En aquest cas, els Mossos d'Esquadra han detingut el fill de la víctima, presumptament relacionat amb la mort violenta de la seva mare. La policia està investigant els fets i el cas es troba sota secret de sumari. Aquest darrer cas és el 14è feminicidi del 2024, corresponents a nou dones i cinc criatures, dues de les quals assassinades per violència masclista juntament amb la seva mare, i tres feminicidis vinculats amb finalitat de violència vicària.






144 feminicidis a Catalunya des del 2012

Segons recull el Govern en un comunicat, des que es van començar a recollir dades oficials l'any 2012, hi ha hagut 144 feminicidis a Catalunya, dels quals set corresponen a fills menors d'edat. El nombre de menors que han quedat orfes per violència masclista és de vuit aquest any i de gairebé un centenar en la darrera dècada.

El Govern recorda que davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120 i que ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones. "Una trucada pot salvar una vida", recalca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.