La Guinardera es prepara per acollir l'escola La Mirada

La intenció és iniciar els tràmits urbanístics de la nova ubicació al proper ple o al juliol


  • Comparteix:

Imatge de la ubicació per a l'escola / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge de la ubicació per a l'escola / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'escola La Mirada es mou cap a la Guinardera. L'equip de govern ha optat per aquesta ubicació, que ja ha comunicat a l'AFA de l'escola, l'Associació de Veïns de Volpelleres i als grups municipals. I és que la intenció, de moment, és no perdre més temps i portar al proper ple via urgència o al del juliol l'inici dels tràmits urbanístics per poder encabir l'equipament escolar a la Guinardera i treure'l del parc del Bosc de Volpelleres, operació que tanca definitivament aquesta via i que no acaba de convèncer tothom. De fet, des de l'AFA de La Mirada han demanat endarrerir els tràmits i desvincular les dues operacions, per no descartar definitivament l'opció del bosc, tot i que s'avanci en el planejament a la Guinardera.

La Guinardera és una de les tres ubicacions que va estudiar l'Ajuntament per desencallar la construcció d'un edifici que fa vuit anys que espera. Així, i si la proposta de l'equip de govern tira endavant tal com l'ha plantejat, es descarta finalment l'avinguda de la Clota, que no comptava amb el suport del mateix centre, i la del bosc de Volpelleres, encara judicialitzat. També queda fora, l'ubicació inicial, ja que els darrers informes ratifiquen la incompatibilitat del projecte amb les vies de Renfe.

D'aquesta manera, l'equip de govern vol anar avançant al marge del procés judicial. L'altre obstacle a resoldre és ara el pagament de la construcció del centre, que havia d'avançar l'Ajuntament de Sant Cugat, però que finalment ha demanat que assumeixi la Generalitat. Al ple d'abril, l'alcalde, Josep Maria Vallès, va concretar que el Govern podria gastar 8,5 milions d'euros si el centre és de dues línies o 10,5 si fos de tres línies.

AFA LA MIRADA

Tot i que no es tracta de la ubicació ideal per a l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada, veu amb bon ulls iniciar els tràmits urbanístics a la Guinardera. L'entitat, però, vol més temps per convocar una assemblea i recollir el posicionament com a AFA, com ha explicat a Cugat Mèdia el seu president, Marc Gilabert. És per això que ha reclamat a l'equip de govern poder portar els canvis urbanístics previstos per construir a la Guinardera al ple de juliol. Una petició que també han secundat des de l'Associació de Veïns de Volpelleres, segons ha explicat la seva presidenta, Sílvia Vallès.

De fet, Gilabert considera que tècnicament es pot fer aquesta modificació de planejament a la Guinardera sense haver de fer el canvi d'ús al parc del Bosc de Volpelleres, fet que permetria mantenir aquesta opció en cas d'una resolució judicial favorable.

L'escola La Mirada es va començar a projectar el 2005. No és fins al 2016 que el centre inicia la seva activitat, però en mòduls. Una situació que ha mantingut fins a l'actualitat a l'espera d'un edifici definitiu. Una construcció que no acaba d'arribar per diversos entrebancs administratius, i polítics, i que encara no té data definitiva.

CONSULTA AQUÍ LA CRONOLOGIA DE L'ESCOLA LA MIRADA


Marc Gilabert

Fent el canvi de planejament i fent el canvi de la Guinardera zona d'equipament en comptes de zona verda, no és necessari tècnicament, replanificar el bosc. No és en absolut necessari i això ens ho han comentat. Aleshores, com no és un imperatiu legal, no et saltes cap normativa i el lògic és dir aguanta que hi ha altres opcions sobre la taula i així al final podràs acabar decidint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.