La diòcesi de Terrassa celebra 20 anys de la seva escissió de Barcelona

La missa de celebració serà presidida pel Nunci del Papa Francesc a l'Estat espanyol, Bernardito Auza


  • Comparteix:

La diocèsi de Terrassa celebra 20 anys / Foto: Diocèsi de Terrassa

La diocèsi de Terrassa celebra 20 anys / Foto: Diocèsi de Terrassa

La diòcesi de Terrassa celebra aquest dissabte els seu 20è aniversari amb una missa a la catedral de Terrassa presidida pel nunci del Papa Francesc a Espanya, Bernardito Auza. Sota la seva jurisdicció s'hi troben més de 50 municipis del Vallès Occidental i Oriental, entre els quals s'inclou Sant Cugat. Amb la Mare de Déu de la Salut com a patrona el Bisbat de Terrassa es va construir per ordres del papa Joan Pau II el 2004.

Fa 20 anys, es va decidir dividir la diòcesi de Barcelona en tres, creant-ne dues de noves: la de Sant Feliu i la de Terrassa. Ara bé, la decisió d'establir-la a la cocapital del Vallès Occidental no va ser tan clara en un inici. De fet fins i tot es va arribar a considerar Sant Cugat com una de les possibles seus. 20 anys després, Sant Cugat juga un paper clau en la diòcesi, de fet, és on està ubicat el seminari.

Els actes de l'aniversari s'allargaran durant tot l'any i esperen poder culminar-los amb un pelegrinatge a Roma el mes de març i una eucaristia el 15 de juny del 2025 al santuari de la Mare de Déu de la Salut segons ha explicat el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau i Coll en una entrevista a Cugat Mèdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.