La seguretat als accessos a les escoles es reforçarà amb nous agents de civisme

L'Ajuntament ha incorporant vuit nous agents


Temes relacionats

Les famílies reclamen entorns escolars segurs al ple (27/mai/24)


  • Comparteix:

Els nous agents, amb el tinent d'alcaldia de Seguretat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els nous agents, amb el tinent d'alcaldia de Seguretat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament vol reforçar la vigilància a les hores d'entrada i sortida a les escoles de Sant Cugat per tal de garantir la seguretat. Una de les mesures que es posen en marxa és la incorporació de vuit nous agents de civisme, que treballaran sota la supervisió de la Policia Local. En un comunicat, el consistori informa que realitzaran 'tasques d'informació, sensibilització i promoció d'actituds cíviques amb la finalitat de fomentar accions de bona convivència i de respecte entre la ciutadania, així com el bon ús dels béns públics i privats de la ciutat'.

Els nous agents reben una instrucció de dues setmanes, que aborda qüestions com la igualtat, la perspectiva de gènere i feminista, els primers auxilis i l'atenció ciutadana. La contractació d'aquest personal es fa a través dels plans d'ocupació, impulsats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) o la Diputació de Barcelona, i enfocats a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Les noves incorporacions són quatre dones i tres homes, i un coordinador.

Reivindicació de la comunitat educativa

Una vuitantena de persones va reclamar a l'audiència pública del ple de maig més seguretat a l'entorn escolar, després que en els darrers mesos s'hagin produït alguns atropellaments a infants. Des de la plataforma Revolta Escolar reclamaven el compliment de la moció institucional de juny de 2022 segons la qual el consistori es comprometia a convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la canalla. Per part de l'equip de govern, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, anunciava la incorporació de nous agents de la Policia Local per reforçar els entorns escolars durant les hores d'entrada i sortida dels centres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.