Les pastisseries de Sant Cugat ja fan olor de coca de Sant Joan

Les coques més sol·licitades de la ciutat són la coca de fruita confitada, la de crema i la de llardons


Una coca de Petritxol Plana de l'Hospital / Foto: Petritxol Plana de l'Hospital

Una coca de Petritxol Plana de l'Hospital / Foto: Petritxol Plana de l'Hospital

La revetlla de Sant Joan és sinònim de petards, però també de coca. Les pastisseries de Sant Cugat ja ho tenen tot a punt per començar a coure sense parar i que tothom pugui tastar una coca recent feta la nit de Sant Joan. La coca de fruita confitada, la de crema i la de llardons són les més demanades, tot i que cada establiment té les seves creacions particulars.

A la pastisseria Petritxol de Plana de l'Hospital, per exemple, fan coques farcides de crema de Lotus i d'Oreo, a banda de les opcions més tradicionals. A la pastisseria La Palma, en canvi, la que més venen és la coca de crema i pinyons que, enguany, ha guanyat el premi a la millor coca de Sant Joan al concurs organitzat per l'agència gastronòmica Sr. i Sra. Cake.

La coca de fruita confitada de Serrajòrdia Taller de Pa és una de les més sol·licitades, però a l'establiment santcugatenc també ofereixen la coca de llardons i les coques farcides de crema, nata o cabell d'àngel.

Per acabar, la pastisseria Sàbat, amb la coca de llardons com a opció estrella, també ho té tot a punt per a la revetlla. Això sí, ja adverteixen que amb la pujada del preu del cacau, la coca de trufa podria sortir més cara que els anys anteriors.



Jaume Sàbat

Aquest any hi ha el problema de la xocolata. Mundialment la xocolata ha pujat un 45%, casi un 50%. I les coques de xocolata (les de trufa), seran molt cares, perquè el mercat de la xocolata ha pujat molt


TAMBÉ ET POT INTERESSAR