L'escola La Floresta començarà el curs amb les obres de millores completades

Després del contratemps de l'any passat, aquest estiu es faran els treballs compromesos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un dia d'inici escolar al centre / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'un dia d'inici escolar al centre / Foto: Ajuntament

L'alumnat de l'escola La Floresta estrenarà el curs vinent amb unes instal·lacions millorades. El consell de barri d'aquest dijous ha confirmat que a l'inici de l'estiu s'executaran els treballs, a càrrec de l'empresa IBERLAN IR, per un import de 370.000 euros. Aquestes obres no es van executar l'estiu passat perquè el concurs d'adjudicació de les obres va quedar desert. Amb la realització de les obres es dona compliment a la demanda que l'AFA va fer a l'alcalde al primer consell de barri del mandat.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, va garantir en aquell consell, el desembre passat, que les obres es farien i que professors i famílies no repetirien l'experiència de l'estiu de 2023, just abans de l'inici curs.

Els treballs reclamats pel veïns consistiran en:

  • Sanejar arrebossats i enguixats interiors.

  • Repintar parets, sostres, baranes i passamans metàl·lics, radiadors, finestres interiors de les aules i portes de fusta dels armaris

  • Substituir les portes interiors i polir el paviment de terratzo

  • Substituir les tires antirelliscants dels graons de les escales

  • Posar marquesines que protegeixin de la pluja l'accés a la sala d'actes i l'accés posterior de la planta baixa


  • Altres obres d'estiu

    A la piscina municipal s'ha substituït l'herba en mal estat per gespa artificial. Com no es podia regar, la zona d'estada és de terra. És poc confortable i embruta l'aigua de la piscina, obligant a gastar molta més aigua per mantenir-la. Abans de l'obertura de l'espai, que serà refugi climàtic, estaven previstes més actuacions que es realitzaran al setembre, finalment. Es tracta del canvi del paviment i la tanca perimetral i de la realització d'un canal exterior per evitar l'entrada de fang al recinte.

    El pavelló de Can Llobet, després de les reivindicacions de l'Olympic, viurà les obres d'ignifugació. Es pintarà amb pintura ignífuga tota l'estructura interior i exterior de columnes i vigues metàl·liques. L'actuació es farà els mesos de juliol i agost.

    Ratificació del Pla Estratègic de Can Llobet

    El consell de barri ha ratificat el document del pla, amb la previsió de dur-lo a aprovació del ple, pròximament. El document vol ordenar els equipaments de l'àmbit, com el pavelló, la pista exterior, la piscina, la llar d'infants, el local del Cau i la pista de BMX. El document vol donar coherència a aquesta "centralitat" i generar un espai públic de qualitat.

    El document ratificat incorpora una addenda amb les peticions veïnals sobre el projecte: revisar l'increment de places d'aparcament, la cobertura de la piscina i la creació d'un bar. El pla estudiarà amb l'avantprojecte la viabilitat de les dues primeres propostes. Pel que al bar, la demanda podria incloure's en la reforma i ampliació prevista del Centre Obert i de l'escola bressol La Mimosa.

    Altres temes

    El consell també ha anunciat l'impuls dels Grups d'Autoprotecció als barris de Collserola, amb una trobada el 13 de juny, a les 18h, al Sociosanitari. També s'ha elegit Teresa Baiges, vicepresidenta del consell, com a representant del mateix al Consell de Ciutat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.