El Lumínic, 'punt de referència' del pensament crític

El festival de fotografia se celebra fins al 14 de juliol en 12 espais diferents de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'inconscient fotogràfic és el punt central de la 5a edició del festival de fotografia d'autor Lumínic. La inauguració de la iniciativa ha tingut lloc aquest divendres al Monestir, en una trobada on la codirectora del festival, Amanda bernal, l'ha descrit com una manera de 'recuperar la mirada endins', a través del contacte amb éssers humans, animals, paisatges i creació artística. D'aquesta manera, ha exposat que en el festival hi ha molts projectes d'introspecció.

Bernal ha aprofitat la inauguració del festival per reivindicar-se com a punt de referència, en "obrir un espai de reflexió i de pensament crític". A més, ha afegit que "la fotografia és un servei a la ciutadania, una eina de transformació social i de salut".

En l'acte d'inauguració hi ha participat l'alcalde, Josep Maria Vallès, que ha qualificat el Lumínic com "el festival internacional de fotografia contemporània de Catalunya", del qual ha subratllat que se n'ha de treure pit com a santcugatencs. Seguidament de la inauguració, els assistents han gaudit d'una visita guiada a les exposicions del festival al Monestir i la Casa de la Cultura, així com al Mercat de venda de fotografia d'autor del Celler Modernista.

El festival de fotografia se celebra fins al 14 de juliol en 12 espais diferents del municipi. D'aquesta manera, durant el mes i mig del festival, estan programades un seguit d'exposicions, xerrades, projeccions i taules rodones.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DEL LUMÍNIC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.