500 caus i esplais de Catalunya cridats a la mobilització aquest dissabte

Critiquen que s'hagin de tancar 79 dels 156 terrenys d'acampada per manca d'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua

Les associacions d'educació en el lleure de Catalunya convocades a una manifestació / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 31/maig per Aina Ruiz

Més de 500 associacions d'educació en el lleure estan cridades a una mobilització aquest dissabte. Critiquen que a dos mesos de l'inici de la campanya dels campaments d'estiu se'ls hagi comunicat que s'han de tancar 79 dels 156 terrenys d'acampada per manca d'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua. Com a conseqüència, s'han hagut de reubicar més de 200 reserves per als mesos de juny, juliol i agost tant d’agrupaments com d'esplais i altres entitats. En aquest sentit, es queixen de 'l'ofec administratiu' al qual es veuen sotmeses les activitats d’educació en el lleure segons han explicat en una nota de premsa.

Al llarg del matí d'aquest dissabte les entitats faran cau i esplai als carrers dels pobles, barris i ciutats amb l'objectiu de reivindicar l'educació en el lleure. A la tarda, han convocat una manifestació a Barcelona que conclourà amb un acte central a la plaça Sant Jaume.

Sota el lema 'Defensem l'associacionisme educatiu: organitzem-nos!' posen de manifest que els darrers quatre anys han hagut de fer front a dificultats com el Pla Alfa per altes temperatures i incendis i a la pandèmia de la Covid-19 que han afectat el desenvolupament dels campaments. En aquesta línia, exigeixen respecte, escolta i reconeixement de la tasca que fan.

La protesta està convocada per les associacions més importants del lleure com Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans o Minyons Escoltes i Guies de Catalunya entre d'altres. Amb seu a Sant Cugat, Minyons Escoltes i Guies és l'entitat més gran del lleure català formant-ne part més de 150 agrupaments i més de 18.000 infants i joves.