L'alumnat del col·legi El Pinar imagina un barri ecosostenible

La iniciativa ha implicat l'estudiantat de 1r a 6è de Primària


  • Comparteix:

Projecte STEAM col·legi El Pinar / Foto: Cugat Mèdia

Projecte STEAM col·legi El Pinar / Foto: Cugat Mèdia

Els alumnes de primària de l'escola El Pinar de Nuestra Señora han presentat a les famílies el projecte 'Creem un barri ecosostenible', que se sustenta en les branques del coneixement STEAM (sigles angleses de 'Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques'). Es tracta d'una iniciativa que parteix d'una situació real i on professorat i alumnat busquen solucions elaborant un dossier d'aprenentatge i una maqueta.


La maqueta creada per l'alumnat del Pinar

La maqueta creada per l'alumnat del Pinar / Foto: Cugat Mèdia



L'objectiu de tot plegat és fomentar l'esperit crític, el pensament científic i la cerca de solucions a reptes. Aquest és el quart curs que El Pinar realitza el projecte STEAM, que enguany ha abordat el canvi climàtic. Arran de la declaració de l'OMM (Organització Meteorològia Mundial) on s'advertia que la temperatura mitja global ha pujat un 1,5 graus per sobre dels nivells preindustrials, els alumnes de 1r a 6è de primària han proposat la creació d'un barri ecosostenible. Així, imaginen una comunitat de veïns que redueixi les emissions de CO2, la petjada de carboni i la contaminació, i un barri que faci un ús responsable de l'energia.

El pas previ a la construcció de les maquetes ha estat una feina d'investigació científica de la situació actual, les energies renovables, el reciclatge i els animals en perill d'extinció. Un cop finalitzada la investigació, l'alumnat ha anant construïnt la maqueta de manera cooperativa entre els sis cursos de primària. Un cop acabat el projecte, s'ha organitzat una presentació de la maqueta a les famílies del centre, on els mateixos alumnes han pogut explicar el desenvolupament del treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.