'M'agraden les matemàtiques perquè són una ciència exacta'

La mestra i els alumnes de l'Institut Leonardo guanyadors de la Copa Cangur cadet expliquen les claus de l'èxit


  • Comparteix:

L'Institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat està molt orgullós de la primera victòria de la seva història a la Copa Cangur de matemàtiques que organitza cada any la Societat Catalana de Matemàtiques, entitat vinculada a l'Institut d'Estudis Catalans. Els set alumnes de 1r i 2n d'ESO que han format l'equip que a principis de maig va guanyar la final catalana a La Garriga, han estat treballant intensament des del mes de novembre dedicant un o dos dies de la setmana l'hora del pati a entrenar-se. La seva professora de matemàtiques, Maria Eugènia Marco, explica que les claus de l'èxit són 'la feina en equip' dels set estudiants de dos cursos diferents, a més de 'tenir gent que sigui bona raonant i pensant, que acceptin els reptes i no es rendeixin, com ells'. Un d'aquests alumnes, Albert Farrús, que també va guanyar les proves Cangur individuals, admet que li agraden les matemàtiques 'perquè són una ciència exacta'.


L'equip del Leonardo que ha guanyat la Copa Cangur ha estat format pels alumnes de 1r d'ESO Júlia Betran, Rita Sanz, Luka Jovanovic, Marcel Pascual i Damià Sanchez; i Jan Rosell i Albert Farrús de 2n.

Promoure les matemàtiques

Tant la Copa com les proves Cangur, que es fan individualment, les promou l'associació francesa Le Kangourou sans Frontières (el Cangur sense fronteres) que té com a objectiu promocionar i fer atractives les matemàtiques entre els més joves. En aquest sentit, Maria Eugènia Marco, admet que el gran problema és que els nens i les nenes no saben què són les matemàtiques. "Jo faig 1r d'ESO, i el primer dia els pregunto què són les matemàtiques per vosaltres, i la majoria respon 'fer operacions, fer càlculs...', i els dic que no, que les mates són enfrontar-te a un problema i saber-lo resoldre, no rendir-te, buscar diferents maneres de resoldre un problema".

L'Institut Leonardo no ha sigut l'únic que està content en aquesta edició dels Cangur, ja que hi ha altres alumnes de la ciutat que també van ser els millors de la seva categoria en les proves Cangur individuals. Hi poden participar alumnes de 5è i 6è de primària, dels quatre cursos d'ESO i els dos de batxillerat. De cada curs, es premien als 15 estudiants amb millor puntuació, repartits en 3 premis de pòdium, que reben medalla de premi Cangur (or, plata i bronze); sis premis A i sis premis B.

2n ESO

Categoria Podium
Albert Farrús Anguita (Institut Leonardo da Vinci)

4t ESO

Categoria B
Adrià Sánchez Perelló (Institut Angeleta Ferrer i Sensat)

1r Batx

Categoria Podium
Arnau Bulach Masgrau (Institut Joaquima Pla i Farreras)
Categoria B
Ferran Planas Herrero (Institut Angeleta Ferrer i Sensat)




Albert Farrús

M'agraden les mates perquè són una cosa molt exactes, són la ciència exacta.

Maria Eugenia Marco

Aquest any hem entrenat més que altres anys. Entrenem un cop a la setmana, a vegades dos en funció dels alumnes. La feina en equip és molt important i tenir gent que sigui bona raonant i pensant, que acceptin els reptes i no es rendeixin. Aquest és el perfil dels alumnes d'aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.