Més de 700 alumnes de centres de Sant Cugat s'enfronten a la Selectivitat

El 86,9% dels estudiants que han fet 2n de batxillerat a un centre santcugatenc es presenten enguany a les PAU

Estudiants a punt de començar la selectivitat del 2023, a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona / Foto: ACN (Laura Fígols)

Societat

Publicat el 4/juny per Sara Bella

El 86,9% de l'alumnat que fa segon de batxillerat a Sant Cugat es presenta a l'examen de la Selectivitat. Concretament, s'hi presenten 701 alumnes dels 807 que han acabat el batxillerat enguany. Aquestes dades no inclouen l'alumnat de l'institut Joaquima Pla i Farreras, que no ha volgut facilitar aquesta informació. El resultat de les proves, que comencen aquest dimarts i s'allargaran fins dijous, se sabrà el 19 de juny.


Instituts públics de Sant Cugat



Dels instituts públics que han compartit les dades, el Leonardo Da Vinci és el que té un percentatge més elevat d'estudiants a la Selectivitat (88,4%), seguit de l'Arnau Cadell (84,8%), el CAR (79,4%) i l'Angeleta Ferrer i Sensat (69,3%).

En total, dels 329 alumnes de segon de batxillerat d'instituts públics de Sant Cugat, 261 s'han presentat a les PAU, el que suposa el 79,3% del total.

Instituts concertats de Sant Cugat



Dels instituts concertats, el Liceu Politècnic és el que té un percentatge més elevat d'estudiants a la Selectivitat (100%), seguit del Pureza de María (89,7%), La Farga (82,9%) i El Pinar de Nuestra Señora (80%).

En total, dels 196 alumnes que han fet segon de batxillerat a un institut concertat de Sant Cugat, 166 s'han presentat a les PAU, el que suposa el 84,7% del total.

Instituts privats de Sant Cugat



Dels instituts privats, l'Àgora Sant Cugat International School és el que té un percentatge més elevat d'estudiants a la Selectivitat (99%), seguit de l'European International School of Barcelona (98,9%), el Viaró Global School (96,2%) i el Creanova (80%).

En total, dels 282 alumnes que han fet segon de batxillerat a un institut privat de Sant Cugat, 274 s'han presentat a les PAU, el que suposa el 97,2% del total.

Estructura de la Selectivitat

La prova mantindrà la mateixa estructura i criteris generals d'avaluació dels exàmens d'anys anteriors, tot i que s'incorporen noves matèries: Arts Escèniques, Ciències Generals, Literatura Dramàtica i Història de la Música i de la Dansa. En canvi, les matèries Cultura Audiovisual i Electrotècnia desapareixen de la PAU 2024, ja que s'han deixat d'impartir a segon de batxillerat.

Com en els darrers anys, la prova s'estructura en dues fases: la fase general obligatòria, que consta de cinc exercicis, i la fase específica de caràcter voluntari, que serveix per apujar nota. En la fase general, els alumnes s'examinen d'aquestes cinc matèries:
  • Llengua Catalana i Literatura
  • Llengua Castellana i Literatura
  • Llengua estrangera
  • Història o Història de la Filosofia
  • I una matèria obligatòria de modalitat a escollir entre Dibuix Artístic, Anàlisi Musical, Arts Escèniques, Matemàtiques, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials, Ciències Generals i Llengua i Cultura Llatines.

  • En la fase específica, l'alumnat es pot examinar d'un màxim de tres matèries de modalitat, a escollir entre més d'una vintena d'opcions.

    Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d'admissió, que pot arribar fins als 14 punts.