Els Mossos defensen la seva actuació durant el tall de vies de 2018 (judici 8Mil Motius)

El segon dia de judici ha comptat amb les declaracions de diversos agents que hi van intervenir


  • Comparteix:

Imatge de les encausades en el primer dia de judici / Foto: ACN (Jordi Pujolar)

Imatge de les encausades en el primer dia de judici / Foto: ACN (Jordi Pujolar)

Continua el judici pel tall de vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) durant la vaga del 8-M del 2018. En el segon dia de vista als Jutjats de Terrassa, han declarat agents dels Mossos d'Esquadra que van intervenir durant la protesta i en la seva dissolució. Tots ells, han explicat la seva participació en una actuació policial, per a la qual han dit no existia un operatiu concret previst, tot i haver estat convocada una vaga general aquell dia, i va respondre a criteris de seguretat.

En total, han estat sis els agents de diferent rang que han respost a les preguntes de la Fiscalia i les defenses. Ho han fet davant l'atenta mirada de les set encausades, que ja van declarar aquest dilluns en l'inici del judici i que aquest dimarts també han comptat amb el suport a l'entrada i la sortida d'una desena de familiars i amics.

Els testimonis policials han ratificat la versió dels atestats. Segons els agents, aquell dia van rebre l'avís que una trentena de persones havia accedit a les vies i havien tallat la circulació ferroviària com a protesta feminista. En un primer moment, es va personar una patrulla de proximitat i, posteriorment, una altra amb el cap de torn. Els agents han insistit que van reclamar a les concentrades abandonar les vies en diverses ocasions i aquestes van expressar la seva negativa. És per això, han concretat, que es van sol·licitar reforços, que finalment van venir de Rubí i es va procedir a "acompanyar-les" fora de les vies amb un cordó policial que les va obligar a moure's.

És a dir, han assegurat que van abandonar la protesta per l'actuació policial, això sí, pel seu propi peu.

Moment de la sortida de les encausades després de sentir les declaracions dels mossos d'esquadra

Moment de la sortida de les encausades després de sentir les declaracions dels mossos d'esquadra / Foto: Cugat Mèdia

La seguretat

Els agents també han coincidit amb les declaracions que la seva intervenció també va ser vetllar per la seguretat a l'estació, on han concretat es van aglutinar 400 persones a les andanes i unes 200 més fora.

Segons alguns dels testimonis policials, l'ambient era "tens" i alguns usuaris afectats increpaven les concentrades o tenien intenció de saltar a les vies.

Tot i així, han especificat els agents, no es tenia coneixement previ de la protesta ni existia un dispositiu especial per fer front a la jornada de vaga, més enllà d'operatius d'ordre públic disponibles.

Les encausades han enfrontat el segon dia de judici amb el suport una desena de familiars i amics

Les encausades han enfrontat el segon dia de judici amb el suport una desena de familiars i amics / Foto: Cugat Mèdia

Identificacions

Les identificacions han estat un dels punts en què han insistit les defenses. Segons els mossos, de la trentena de persones de la protesta, es van identificar les encausades perquè eren les que "van tenir un paper destacat" en concentració, les que "tenien més pes" o eren "més actives".

El judici continua aquest dimecres amb la declaració d'altres testimonis, entre ells, responsables de FGC i de la seguretat privada de l'estació de Sant Cugat. Previsiblement, també tindran lloc les conclusions finals.

MIRA AQUÍ LES IMATGES DE CUGAT MÈDIA DE LA PROTESTA DEL 8-M DEL 2018





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.