L'Ajuntament retira la tanca de formigó del pont del carrer del Gerbert d'Orlhac

Les persones anònimes que la van col·locar dijous per "pacificar els entorns escolars" lamenten la rapidesa del govern en aquest cas

La tanca que impedia el pas de vehicles al pont sobre les vies de Renfe (carrer de Josep Vicenç Foix) prop del Gerbert d'Orlhac ja no hi és / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 24/maig per Redacció

La tanca de formigó, coneguda també com a 'new jersey', que van col·locar unes persones anònimes el dijous de matinada al pont del carrer de Josep Vicenç Foix per 'pacificar l'entorn' de l'escola Gerbert d'Orlhac i Cavall Fort, ja no hi és. Operaris de l'Ajuntament la van retirar el mateix dijous a la tarda, cosa que lamenta aquest col·lectiu anònim. Consideren que quan s'han d'aplicar mesures per pacificar el trànsit en punts com els carrers propers als centres escolars són molt lents, i, en canvi, per 'facilitar la fluïdesa' del trànsit de vehicles, són molt ràpids. L'acció reivindicativa implicava tallar el pas de vehicles per aquest pont, que és un punt d'accés ràpid a l'AP7, fet que provoca un trànsit molt elevat per aquesta zona residencial de Coll Favà on hi ha dues escoles.


L'objectiu del col·lectiu amb l'acció de dijous és que l'Ajuntament anul·li aquest punt de circulació perquè els vehicles que vulguin accedir a l'autopista ho hagin de fer per la ronda nord i la plaça de l'Oli.

"Si existeixen els mitjans per retirar elements a la via pública que donen seguretat, també existeixen recursos per posar-los; no donar seguretat als infants als nostres carrers és una decisió política i no una manca de recursos", afegeixen.

Fa unes setmanes, prop del Gerbert d'Orlahc, una família va ser atropellada en un pas de vianants per un cotxe que després es va fugar, encara que va ser localitzat dies després.