Nova campanya de FGC per fomentar que se cedeixi el seient

Les persones que ho necessitin obtindran una xapa amb el missatge "Em deixes seure?"

Xapa "Em deixes seure'" de la campanya de sensibilització FGC / Foto: Gencat

Societat

Publicat el 23/maig per Aleix Planella

FGC engega una nova campanya per promoure el civisme al transport públic. L'objectiu és fomentar que se cedeixi el seient a les persones que ho necessitin. El personal de l'estació repartirà xapes amb el missatge 'Em deixes seure?' a dones embarassades i a persones grans o amb mobilitat reduïda. Aquesta campanya es portarà a terme a les línies de Barcelona-Vallès, que presta servei a Sant Cugat, i Llobregat-Anoia.

Els missatges que promocionaran per fomentar el civisme en el tren són: cedir els seients a les persones que ho necessiten, no posar els peus als seients, no seure a les escales ni llocs de pas, fer servir les papereres de les estacions i no provocar aldarulls que molestin altres persones. Els cartells per sensibilitzar als ciutadans es col·locaran als vidres situats on es troben els seients reservats de cada vagó.

En el cas de detectar un acte d'incivisme en el transport públic, ho pots notificar a l'aplicació mòbil dels FGC. L'any passat es van recollir 5.298 alertes. Del total d'alertes rebudes a, les actituds més freqüents van ser: fumar (20,4%), tenir la música alta (16%), posar els peus als seients (13%), aldarulls (8,3%) i viatjar sense bitllet (7,5%).