Dia d'Europa: els italians són els europeus amb més presència a Sant Cugat

El 9 de maig es commemora el 74è aniversari de la Declaració Schuman


  • Comparteix:

El gegant Joan, de visita a la ciutat italiana d'Alba (Itàlia) / Font: Ajuntament

El gegant Joan, de visita a la ciutat italiana d'Alba (Itàlia) / Font: Ajuntament

La italiana és la nacionalitat de la Unió Europea més nombrosa de Sant Cugat. En el Dia d'Europa, Cugat Mèdia explica que al municipi resideixen 1.644 persones amb passaport italià, amb una presència major d'homes (867) que de dones (777). Seguint les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (Idescat) de 2023, el rànquing local el completen França (1.116 persones) i Alemanya (753). A continuació, amb menys presència, apareixen Portugal (345) i Països Baixos (297).

Es dona la circumstància que la població amb passaport d'aquests països ha anat augmentant ininterrompudament en els darrers tres anys en cada un dels casos. Alhora, els segueixen la ciutadania nacionalitzada a Romania, Polònia i Bèlgica.

En el global de Catalunya la comunitat italiana també té força presència, ja que és la segona més gran procedent de la Unió Europea. França és la quarta i Alemanya, la sisena. Pel que fa a Sant Cugat, bona mostra de la important presència italiana al municipi és l'agermanament que el nostre municipi va segellar el 2006 amb la ciutat piemontesa d'Alba.

Aquest dijous 9 de maig se celebra el Dia d’Europa, en què es commemora el 74è aniversari de la Declaració Schuman. Aquesta va representar el primer pas per a la formació de la Unió Europea.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.