El Muntanyenc fa 80 anys i reivindica la seva història, passió i energia

L'alcalde ha anunciat que un carrer o plaça de la ciutat portarà el nom de l'expresident del club Josep Barberà


  • Comparteix:

El Muntanyenc ha celebrat el 80è aniversari al Claustre del Monestir / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Muntanyenc ha celebrat el 80è aniversari al Claustre del Monestir / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Club Muntanyenc Sant Cugat ha bufat les espelmes del 80è aniversari al Claustre del Monestir, en un acte emotiu aquest dissabte que ha reivindicat la història, el llegat, la 'passió i energia' de l'entitat, però també s'ha mirat endavant. La trobada ha servit per lliurar insígnies als socis amb 25 i 50 anys d'antiguitat i ha comptat amb l'actuació de la coral del club i de la secció de gimnàstica rítmica. Amb motiu de la celebració, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha anunciat que Sant Cugat dedicarà un carrer, camí o plaça al fundador del Muntanyenc i expresident de l'entitat Josep Barberà.

Vallès ha posat en valor la tasca que fa l'associació quant a promoció del medi natural: "Milers d'infants han descobert Collserola gràcies al club (...) i, de retruc, molts pares i mares van descobrir que Sant Cugat té molts camins per recórrer i un medi ambient que cal respectar". De fet, per a l'alcalde, el Muntanyenc és "més que un club".

Per la seva banda, el president de l'entitat, Joan Bel, ha qualificat la jornada com "dia de gran celebració", tot destacant que el club sempre ha tingut de bandera la "promoció de l'activitat física, la muntanya, el respecte pel medi ambient, la difusió de la cultura, la diversitat i la inclusió" amb la força de 2.000 socis. Bel ha tingut un agraïment cap a ells i cap als voluntaris que fan possibles les activitats: "Moveu l'ànima del club".

També ha intervingut tot un veterà del Muntanyenc, Jaume Cifuentes, que ha recordat els inicis del club. Remuntant-se al 27 d'abril de 1944, dia de la fundació de la institució, ha explicat com l'agrupació va néixer en plena postguerra franquista i amb la desconfiança del règim, travessant moments difícils fins a arribar a ser tota una pedra en els fonaments del que significa Sant Cugat avui.

La passió per la muntanya, l'ecologisme de territori i la reivindicació de la vida popular continuen sent els fonaments d'aquesta entitat que va molt més enllà de la pràctica esportiva i que demostren que Sant Cugat no seria Sant Cugat sense el Muntanyenc. En paraules del seu president: "Visca el Club Muntanyenc Sant Cugat i visca Sant Cugat!"




Josep Maria Vallès

Barberà era més que un soci i va ser més que un president. La ciutat està en deute amb ell i, per això, traslladaré a la comissió del nomenclàtor que doni el nom a un carrer.

Joan Bel

Gràcies per ser part d'aquesta meravellosa aventura. Que continuen creixent junts. Visca el Muntanyenc i visca Sant Cugat!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.