L'Ajuntament destinarà 11,3 milions d'euros a la xarxa d'abastament d'aigua

Les obres aniran a càrrec de Sorea i no suposaran cap sobrecost per a la ciutadania ni per a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una fuita al carrer / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'una fuita al carrer / Foto: Ajuntament

La xarxa d'abastament d'aigua rebrà una injecció d'11,3 milions d'euros gràcies a un pla d'inversió aprovat per l'Ajuntament. L'objectiu del pla és reforçar l'eficiència hidràulica de la xarxa, garantir la qualitat de l'aigua i impulsar la resiliència hídrica del municipi. El gruix de les obres, que aniran a càrrec de Sorea i s'executaran entre aquest any i el vinent, servirà per renovar els trams de la xarxa que tenen fuites (amb un pressupost de 5,2 milions d'euros) i implantar la telelectura a tots els comptadors de la ciutat (amb una inversió de 3,5 milions d'euros). Les obres no suposaran un cost afegit per a la ciutadania ni per a l'Ajuntament, ja que es finançaran amb la part de la tarifa de l'aigua que es reserva per a inversions.


Tal com ha explicat a Cugat Mèdia el cap de la Secció de Manteniment Urbà a l'Ajuntament, Gerard Riba, "l'objectiu és arribar al 100% d'abonats a la xarxa d'abastament d'aigua amb comptadors intel·ligents o de telelectura". Amb aquesta tecnologia, cada usuari sap el seu consum i pot detectar amb rapidesa, per tant, possibles avaries i fuites. Actualment, disposen de comptadors intel·ligents, aproximadament, un 25% dels 35.000 abonats de la ciutat.

Els comptadors intel·ligents o de telelectura als equipaments municipals com, per exemple, els centres escolars, permeten, entre altres coses, veure la lectura durant l'horari nocturn, que és quan no hi hauria d'haver consum. Això permet detectar possibles fuites i problemes de manteniment, com un polsador d'una cisterna que ha quedat encallat i fa perdre aigua.

Més inversions

A banda de la renovació de la xarxa (5,2 milions d'euros) i la implantació total de comptadors intel·ligents (3,5 milions d'euros), el pla també inclou:
  • Pla de cobertura d'hidrants o boques d'incendi: es preveu instal·lar 200 nous hidrants, amb prioritat als punts on hi ha centres d'acumulació de persones (com les escoles o centres sanitaris) i als barris amb major concentració de massa forestal (com la Floresta i les Planes). 700.000 euros.
  • Implantació d'un sistema de control a temps real (DINAPSIS): s'integrarà a totes les plataformes de gestió de la xarxa per tal de disposar, a temps real de tota la informació del funcionament de la xarxa. L'objectiu és reduir costos operatius i facilitar l'operativa diària. 412.500 euros.
  • Altres millores: renovació d'equips per a la millora del control de la qualitat de l'aigua (339.000 euros), automatització de vàlvules (236.000 euros) i recuperació de pous en desús (250.000 euros).



  • Gerard Riba

    Actualment estem al voltant del 25%. Però en els darrers mesos estem col·locant al voltant de mil comptadors al mes en llars privades. Ja estem en marxa. Estem parlant del voltant de 35.000 abonats



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.