L'Ajuntament realitza el manteniment anual de les franges per prevenir incendis

El 40% del terme municipal de Sant Cugat és zona forestal abrada


  • Comparteix:

Incendi a Can Fontanals / Font: ADF Sant Cugat

Incendi a Can Fontanals / Font: ADF Sant Cugat

L'Ajuntament ha començat els treballs anuals de manteniment de les franges de protecció de les urbanitzacions. L'objectiu d'aquests és disminuir el risc d'incendis forestals. Així mateix, el consistori recorda a les persones propietàries de parcel·les l'obligatorietat de mantenir les parcel·les netes. Així mateix, remarca que els treballs de desbrossada mecànica estan prohibits en època de màxim risc d'incendi que se situa entre maig i octubre. A més, des del 15 de març i fins el 15 d'octubre no es pot encendre cap foc en terrenys forestals.

Enguany, el pressupost per al manteniment i neteja de les franges de protecció d'incendis ha crescut un 53% arribant als 295.000 euros anuals. L'augment permetrà abastir 172,07 hectàrees. El 40% del terme municipal de Sant Cugat és zona forestal arbrada, és per això que és un municipi declarat d'alt risc d'incendi forestal.

Segons dictamina la llei, la franja perimetral de protecció ha de ser de com a mínim 25 metres d'amplada des de la parcel·la i lliure de vegetació seca. A més a més, hi haurà d'haver una distància de com a mínim 6 metres entre troncs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.