Windown reclama un espai alternatiu al Centre d'Art Maristany per continuar amb el projecte d'art inclusiu
L'entitat confia en que l'Ajuntament els reubicarà, però lamenta la poca concreció fins al moment
Usuaris de Windown en una recepció a l'Ajuntament / Foto: Cedida
SocietatPublicat el 14/març per Mar Castro
L'entitat Windown reclama un espai alternatiu al Centre d'Art Maristany per continuar amb el projecte d'art inclusiu. La iniciativa, que es va començar a gestar al 2008 i que porta més de 10 anys d'activitat formal, lamenta que l'Ajuntament encara no els hagi facilitat un nou local per aglutinar la quarantena d'usuaris que formen part del col·lectiu artístic, després de l'anunci del tancament d'aquesta ubicació. El fundador de la iniciativa, Gusti Rosemffet, i l'actual director, Ismael Guzmán, han participat aquesta setmana al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia per repassar la història i futur de l'entitat.
Escolta-ho
El Centre d'Art Maristany tancarà les portes en uns mesos i l'entitat Windown, que té la seu artística en aquesta ubicació, tem que això pugui comportar la finalització del seu projecte. Tot i que l'Ajuntament aposta per aquesta iniciativa, assegura el director de Windown, Ismael Guzmán, de moment tot "són bones paraules i poca concreció". I és que, segons explica, encara no hi ha "res concret i no hem tingut un interlocutor que ens pugui facilitar una proposta tancada", lamenta Guzmán, que recorda que el projecte no és només artístic. "És un projecte que té un impacte social i és bastant transversal. Estem parlant d'educació no formal, de respecte, de drets a les persones, de projectes culturals... vull dir que va molt més enllà del que seria la pràctica artística convencional", diu el seu responsable.
El taller Triangle, la Casa Aymat i la Casa de Cultura són alguns dels espais que estan ara per ara sobre la taula, però Guzmán creu que no són els idonis ja que "l'espai és molt important per a nosaltres perquè ha de tenir un bon accés", assegura, entre d'altres. "Penseu que treballem amb persones que van en cadira de rodes, o tenen discapacitat visual, persones que tenen algunes dificultats afegides i l'espai condiciona l'activitat", explica Guzmán.
Gusti Rosemffet i Ismael Guzmán, responsables de Windown / Foto: Cedida
Windown és un projecte sociocultural que dinamitza activitats de creació artística amb una mirada inclusiva. La iniciativa es va començar a gestar al 2008 de la mà de Gusti Rosemffet, pare d'un nen amb Síndrome de Down, i al llarg dels anys ha anat incorporant artistes de tot tipus amb la intenció d'oferir una activitat per a tothom.RECUPERA ALTRES PROGRAMES DE L'ESPAI ENTITATS DE CUGAT MÈDIA
DECLARACIONS
Ismael Guzmán
Com no tenim res concret, encara no hem tingut un interlocutor que ens pugui facilitar una proposta tancada, confiem que ens facilitaran l'oportunitat de tirar endavant el projecte que no només és artístic, sinó que és un projecte que té un impacte social i que és bastant transversal. Estem parlant d'educació no formal, estem parlant de respecte de drets a les persones, de projectes culturals... vull dir que va molt més enllà del que seria la pràctica artística convencional.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Ismael Guzmán
Per a nosaltres, l'espai és molt important. Ha de ser un espai que tingui un accés per als artistes, perquè penseu que nosaltres treballem amb persones que van amb cadira de rodes... o tenen discapacitat visual... o persones que tenen algunes dificultats afegides i l'espai condiciona l'activitat. El contingut que ho dinamitzem ja ho fem de manera propera i facilitadora i gens intervencionista perquè intentem que les persones se sentin com a casa seva.
Your browser doesn’t support HTML5 audio