Sant Cugat es dota d'un pla per a una educació equitativa

El document pretén, entre d'altres, abordar la segregació escolar al municipi


Temes relacionats

Sant Cugat té encara una assignatura pendent amb la segregació escolar ( 1/mar/24)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una escola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una escola / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat vol caminar cap a una educació més equitativa i amb menys segregació escolar. Per això, el municipi ha elaborat un pla específic de mesures confeccionat amb els diferents agents de la comunitat educativa i que s'anirà desplegant, segons ha avançat la regidora d'Educació a Cugat Mèdia. Els document aborda mesures tant estructurals com econòmiques. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol reduir els nivells de segregació al municipi; així com abordar altres aspectes per a una educació de qualitat.

En el punt de mira, entre d'altres qüestions, hi ha la detecció de l'alumnat vulnerable i la gestió de la matrícula viva. I és que Sant Cugat, com ha valorat la regidora a Cugat Mèdia, ha millorat els nivells de segregació, especialment a Primària, però encara té deures pendents, especialment a Secundària.

De fet, com ha concretat Ardid, l'Ajuntament ja ha incrementat els protocols de comunicació entre les administracions implicades en la detecció d'alumnat vulnerable i resol la matrícula viva amb criteris per evitar la segregació.

Però a més, ha destacat la regidora, s'ha elaborat el Pla Local per a una educació equitativa. El document encara no s'ha fet públic, però ja s'ha presentat aquest gener al Consell Escolar. La intenció ara és anar prioritzant i calendaritzant les mesures proposades, que també busquen abordar el conjunt de la segregació educativa. Com ha explicat Ardid, això implica també les activitats extraescolars, culturals i esportives.


Carme Ardid

Estem treballant en concretar aquest pla amb una calendarització i una priorització. Ara són propostes de mesures. I també estem abordant la gestió de la matrícula viva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.